Felelősség a mindennapokban: Ezek a közös képviselő feladatai

2018 febr 27. | Üzlet

Egy társasháznak a közös képviselő jelenti azt a személyt, aki mindenről gondoskodik a zavartalan működés biztosítása érdekében. A közös képviselő megbízás alapján dolgozik, szerződése van, a munkakörre pedig a közgyűlés választja meg a megfelelő embert. Egy ilyen munkakör nagyon összetett, teljes munkaidős pozíció, ami egész embert kíván. Korántsem csak annyiból áll, hogy hetente egyszer fel kell mosni, havonta pedig intézni a beszedésre váró díjakat. A közös képviselő  felelőssége és hatásköre igen sokrétű.

A közös képviselő gazdasági, pénzügyi és adminisztrációs feladatokat lát el napi szinten, de ő intézi a műszaki karbantartást is. Lássuk, kicsit részletesebben a feladatkörét! Felelőssége az épület állapotának megőrzése, a karbantartások és a felújítások, korszerűsítések teljes körű intézése. Pénzügyi tevékenységeket is végez, hiszen neki kell gondoskodni a társasház gazdasági teendőiről; számlák nyilvántartása és könyvelése, adózás, vállalkozók kifizetése, költségvetés összeállítása, illetve a közös költség intézése is mind az ő feladata. A közös képviselőnek felelőssége a jogi területre is kiterjed, betartatja a házi rendet, ügyel arra, hogy minden szabályosan működjön. Szervezi a közgyűlést, előkészíti a döntéseket, az új alkalmazottak felvételét is ő intézi. Mulasztással, hanyagsággal kapcsolatban büntetőjogi, polgárjogi felelősség terheli.

Ismerje meg cégünk, a P.Color Kft. tevékenységét! A www.tarsashazaink.hu weboldalon társasházak számára kínálunk hatékony és átfogó megoldást társasház kezeléssel kapcsolatban. Igyekszünk korszerű eszközökkel és átgondolt stratégiával hozzásegíteni minden lakóközösséget ahhoz, hogy ügyeiket, napi elintéznivalóikat eredményesen menedzselhessék. Keressen fel minket bizalommal, és vegye igénybe szolgáltatásainkat, tájékozódjon, és próbálja ki a modern társasházi szoftverünket is!

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, csak annyit kell tennie, hogy felveszi velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken, és mi minden szükséges információval ellátjuk Önt! Hívjon minket a 06-1-243-5466-os telefonszámon, illetve írjon üzenetet a pcolor@pcolor.hu e-mail címre!