A villanymotor, és ami mögötte van

2018 febr 27. | Technológia

A villanymotorok az elektromágneses indukció elvén működő elektromos gépek. A villanymotor alapvetően forgó mozgást végez, aminek eredményeképpen a villamos energiát képes mechanikus energiává alakítani a gép. Ezeknek a berendezéseknek több típusát is meg tudjuk különböztetni működésüktől függően, léteznek egyfázisú és háromfázisú villanymotorok, de robbanásbiztos motorok vagy egyenárammal hajtott gépek is. Itt a sor még nem ér véget, mert a villanymotorok között találunk még fékes, aszinkron vagy szinkron villanymotort is.

Hogyan működik pontosan egy ilyen berendezés? A motor a háromfázisú vagy az egyfázisú villamos hálózathoz van csatlakoztatva, abból nyeri az energiát a működéshez. Ha a motort bekapcsolják, a forgó mozgás megkezdésével működésbe lendül és a megfelelő sebességen megkezdi az energiatermelést, amit a villamos áramból nyer.

A villanymotorokat meghajtásra használják, ezekkel biztosítják a forgó berendezések mozgását. Minden villanymotor más, akár egyedi megrendelésre is készülhet. Azt, hogy mire van szükségünk, a kijelölt feladat határozza meg, de befolyásoló tényező lehet az ár, a szabályozhatóság, a méret, illetve a motor üzemeltetési költségei is. A villanymotor felhasználása a háztartásokban, mezőgazdaságban és az iparban is megszokott.

Keressen minket bizalommal, és ismerje meg cégünk, a Lammers Trióda Motor Kft. tevékenységét, amiről a www.triodamotor.hu weboldalunkon szerezhet bővebb információkat! Lépjen velünk kapcsolatba a honlapon feltüntetett elérhetőségeinken, rendeljen tőlünk kiváló minőségű villanymotorokat! Nem csupán forgalmazzuk a villanymotorokat, de javítjuk is őket, tehát, ha gondja akad egy már használatban lévő modellel, annak a javítását is nyugodtan ránk bízhatja! Magas szakmai tapasztalat, kedvező árak és minden téren valódi elhivatottság várja Önt is! A motor@triodamotor.hu e-mail címen, valamint a 36-1-297-3057-es telefonszámon is kapcsolatba léphet velünk, keresse bizalommal szakértő csapatunk munkatársait!