Milyen előnyökkel jár a rönkhasító gép használata?

2018 febr 26. | Technológia

Azoknak, akik sokat dolgoznak fával, egyértelműen számtalan fahasító és  daraboló gépre van szükségük. Ám nem csak a tűzifagyártásban dolgozó szakemberek számára lehet hasznos egy rönkhasító gép beszerzése. Ha valaki a téli időszakban fával fűt, az pontosan tudja, milyen sok rönköt kell elégetni a hideg hónapok alatt. A fa beszerzése, felhasogatása és tárolása nem mindig egyszerű feladat, de sokat könnyíthet rajta egy rönkhasító gép!

A tűzifa felhasogatása idő- és energiaigényes feladat. Mire egy farönk kellő méretű lesz ahhoz, hogy a kályhába rakhassunk, sok munkafolyamaton kell átesnie. A rönkhasító gépbe elég belehelyezni a nagyobb rönkdarabokat, és az elvégzi helyettünk a rönkhasítást.

A kényelmes és egyszerű használat miatt rönkhasító géppel a tűzifa felhasogatásának nem kell többé egy időigényes és fárasztó feladatnak lennie, ráadásul rövidebb idő alatt sokkal több tűzifát tudunk feldarabolni a rönkhasító géppel. Akiket eddig a fa feldolgozása akadályozott meg abban, hogy tűzifával fűtsenek, örömmel fogják konstatálni, hogy a rönkhasító gép megoldja ezt a problémát. Mindenképp érdemes átváltani fafűtésre, hiszen jóval olcsóbb, mint a gáz, vagy az elektromos fűtési módok.

A rönkhasító gépek nagy előnye, hogy nem hagynak maguk után sok szemetet, a darabolás után nem kell sokat takarítani. Léteznek az ipari mennyiség felhasogatására alkalmas rönkhasító gépek, és jóval kisebb, házi használatra szánt berendezések is. Az utóbbiakat kifejezetten könnyű tárolni, hiszen kis helyen is elférnek, emellett komolyabb karbantartást sem igényelnek.

Belefáradt a tűzifa állandó hasogatásába? Szeretné rönkhasító géppel megkönnyíteni az előkészítését? Forduljon a JG-MAX Bt.-hez bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.jgmax.hu webcímre, és tekintse meg termékeink széles választékát! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36/70-537-5387-es telefonszámon, illetve az info@jgmax.hu e-mail címen!