Komplett családi ház megépítése akár 5 hónap alatt?

2018 febr 26. | Technológia

Hazánkban a ’80-as, ’90-es években kezdtek elterjedni a könnyűszerkezetes házak, azaz a gyorsházak. Évtizedekkel ezelőtt még viszonylag ritka volt a könnyűszerkezetes építkezés, és leginkább csak víkendházak esetében használták. Az évek során egyre népszerűbbé váltak a gyorsházak, amit számtalan előnyüknek köszönhetnek.

Napjainkban egyre fontosabbá válik az energiatakarékosság és a környezetkímélő életmód megteremtése, ez pedig otthonunk kialakításánál is rendkívül fontos szempont. A gyorsházak építése nem csak a pénztárcánkat kíméli jelentős mértékben, hanem a környezetünket is. A gyorsházak kivitelezése és a fenntartása is kifejezetten költséghatékony. Remek hőszigetelésüknek köszönhetően rendkívül energiatakarékosak, télen megőrzik a meleget, nyáron pedig a hideget. A gyorsházak úgy vannak kialakítva, hogy hőhídmentesek legyenek, így elkerülhető a penészesedés, mert nem csapódik le a pára. Választhatjuk a napelemes rendszert is a gyorsház építése során, így nagymértékben csökkenthetjük az ökológiai lábnyomunkat.

Manapság már egyre több történetet hallhatunk a házépítés nehézségeiről, és egyre kevesebb család vállalkozik arra, hogy saját otthont építsen, inkább megvásárolnak egy meglévő épületet. Pedig a házépítésnek nem kell feltétlenül egy megterhelő és véget nem érő folyamatnak lennie. A gyorsházak rendkívül rugalmasan alkalmazkodnak a helyszíni körülményekhez, és rövid idő alatt épülnek fel. Akár öt hónap alatt felépíthető egy gyorsház, és ez nem jelenti azt, hogy ne lennének biztonságosak. Az erős és rugalmas fa vázszerkezet legalább annyira ellenáll a környezeti hatásoknak, mint a hagyományos épületek, ráadásul kifejezetten időtálló: a gyorsház akár 100 évet is kibír!

Ha gyorsház építésén gondolkozik, forduljon a Taksony H-BEK Kft.-hez bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.konnyu-szerkezet.hu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-30-444-1590-es telefonszámon, illetve az info@konnyu-szerkezet.hu e-mail címen!