A reumáról és annak okairól

2018 febr 26. | Életmód

A reumáról mindenki hallott, de sokan nem tudják, pontosan mit is takar ez a megnevezés, milyen betegség húzódik meg mögötte. A reuma a mozgásszervi megbetegedések összefoglaló neve; a csontok, inak, nyáktömlők, izmok és több ízület érintettségével járó autoimmun betegségek állnak mögötte. A reumát mindenképpen komolyan kell venni, nemcsak a tünetként megjelenő erős fájdalom miatt, de azért is, mert jelentősen kihat az életminőségre.

A reuma kialakulására egyeseknek nagyobb lehet a hajlama, de az életmód és a környezet is hozzájárul a megbetegedéshez.  A leggyakrabban előforduló mozgásszervi betegségek közé tartozik a derékfájdalom, a csípő és a térd kopásos megbetegedése, ezen tünetek észlelése esetén célszerű minél előbb felkeresni egy szakorvost. A reumatológiai vizsgálatot követően, ha a diagnózis pozitív, megkezdődhet a betegség kezelése. A fővárosban számos lehetőség van erre, de ha színvonalas ellátást szeretne, érdemes megfontolni a reumatológia magánrendelést Budapesten!

Amikor egy beteg meglátogatja a reumatológia magánrendelést Budapesten, az orvosi vizsgálat után felállítunk egy iránydiagnózist, a beteggel egyeztetve megbeszélünk egy kivizsgálási és kezelési tervet. A www.reumaorvosa.hu weboldalon megtalálja reumatológia magánrendelésünk honlapját, és akár azonnal egyeztethet időpontot vizsgálatra. Hívjon minket bizalommal a 06-20-330-8747-es telefonszámon vagy írjon a reumaorvos@gmail.com e-mail címre!