Az étterem konyhájának is szüksége van szellőző tisztításra!

23 február 2018
 február 23, 2018
Kategória Technológia

Amikor az ember étterembe megy, elvárja, hogy ne csak az ételekkel és az italokkal legyen elégedett, hanem magával a helyiséggel is. Ez azt jelenti, hogy szívesen vesszük, ha tisztaság van és rend, de az sem árt, ha a vendéglátóegységben minden szabályosan működik. Vannak olyan, az egészségre ártalmas veszélyforrások, amiknek a létezéséről akár nem is tudunk. Ilyen a szellőző rendszer higiéniája.

Minden étteremnek kötelező a szellőző tisztítás, mégpedig a szagelszívók, szellőző rendszerek gyártója által meghatározott rendszerességgel. Ez tűzvédelmi és egészségügyi szempontból egyaránt kiemelt jelentőséggel bír. Egy étterem konyhájában a főzés és sütés során keletkező szagokat a konyhai szagelszívó, a szellőző rendszer szívja el és cseréli a levegőt frissre. A szellőző rendszer működés közben, a konyhai környezetre jellemzően ragacsos és folyékony szennyeződés keletkezik, illetve rakódik le a csövek, a berendezés belsejében. Amennyiben ennek a lerakódásnak nem gondoskodnak a rendszeres eltávolításáról, az valós veszélyeket hordoz magában. Amellett, hogy a szellőző tisztítás elhanyagolása nyomán kellemetlen szagok keletkeznek, az ilyen szennyeződés tűzveszélyes, könnyen lángra kap már alacsony gyulladási hőmérsékleten is. Egy ilyen tűzvész esetén a lángok másodpercek alatt belobbantják a csöveket és továbbterjednek, az épület pedig pillanatok alatt porig ég.

A szellőző tisztítás tehát valóban kiemelten fontos balesetmegelőzés szempontjából. A tűzveszély mellett a baktériumok, gombák, vírusok melegágya egy koszos szellőző rendszer. Vizsgálatok kimutatták, hogy a szennyeződések 19 féle karcinogént és mutagént tartalmaznak. Ezek az anyagok rákkeltőek és ráadásul veszélyes anyagoknak is minősülnek.

A www.filantrop.org weboldalunkon szellőző tisztítással foglalkozó cégünk szolgáltatásait ismerheti meg, és gondoskodhat arról, hogy éttermében rendszeresen tisztítva legyenek ezek a felületek. A szellőző tisztítás során fertőtlenítünk és eltávolítjuk a szennyeződéseket, anélkül, hogy azok visszajutnának a légtérbe. Lépjen velünk kapcsolatba és hívjon a +36-76-481-057-es telefonszámon vagy írjon a filantrop@filantrop.org e-mail címre, ha szüksége van szolgálatainkra!

Comments are closed.