Egy használati eszköz, melyet napi szinten alkalmazunk, de vajon ismerjük is?

2018 febr 5. | Technológia

Napjaink társadalmának gyakorlatiassági és kényelmi igénye egyre növekszik. Azon technológiai újítások felé fordulunk, melyek mindinkább megkönnyítik a mindennapi teendőinket, legyen szó munkáról, háztartási feladatokról, hobbiról vagy egyéb szórakozásról. Ám ez nem új keletű dolog, mivel gyakorlatilag az emberek ösztöneibe van kódolva a fejlődni vágyás, az új dolgok kipróbálása és megismerése. Az első ilyen fellendülést mégis az ipari forradalmak hozták el.

Az, hogy egy bizonyos eszközt vagy szerkezetet távolról irányíthassunk, már a 19. században is fontos szerepet kapott. A távirányítók elődjét, tehát az első távvezérlőt 1898-ban alkotta meg egy szerb-amerikai feltaláló: Nikola Tesla. Ezt követően 1903-ban Leonardo Torres Quevedo szabadalmaztatta Telekinó névre keresztelt szerkezetét, melyet Európa szerte hamar elkezdtek forgalmazni. 1906-ban egy hajó sikeres partra vezérlését követően a technológiát elkezdték fejleszteni a hadiiparban is, így a torpedók és rakéták távvezérlésében is komoly előrelépést jelentett ez a találmány. A távirányítók fejlődése azonban csak a II. világháború során ugrott meg igazán. A haditechnikát követően elérkezett a mindennapi használati eszközök fejlesztése is, így 1950-ben megalkották az első, kifejezetten televízió kezelésére szolgáló távirányítót. Ez a verzió azonban még kábellel csatlakozott a szerkezethez – majd öt évvel később kifejlesztették az első vezeték nélküli prototípust. Ezt követően a fejlődés megállíthatatlan volt, és ma már szinte nem létezik olyan elektronikai eszköz, melyet ne lehetne távirányítóval kezelni.

Korunk újdonsága, hogy léteznek úgynevezett univerzális távirányítók, melyeket a megfelelő programozást követően akár több eszköz vezérlésére is alkalmazhatunk. Ezzel egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy egyetlen szerkezet segítségével bármit irányíthassunk a környezetünkben.

Cégünk kínálatában megannyi kialakítás található, az egyszerű távirányítóktól kezdve, a korszerű univerzális darabokig terjedően. Ha Önnek is szüksége van egy megbízható távirányítóra, látogasson el honlapunkra, a www.eurobeat.hu oldalra, és válogasson termékeink közül. Kérdés esetén állunk rendelkezésére elérhetőségeinken. Telefonon, a 06-70-608-7480-as számon, esetleg e-mailben az eurobeat@eurobeat.hu címen.