A monitor csatlakozókról bővebben

2018 febr 5. | Technológia

Különböző képi anyagok átvitelére alkalmas kábelekre mindig szükségünk van, de legfőképp a monitorok esetében igaz ez. A televízió készülékekkel ellentétben itt sokkalta több lehetőség közül válogathatunk, melyekkel összeköthetjük monitorunkat vagy tévénket a számítógépünkkel, esetleg egyéb, média lejátszásra alkalmas eszközünkkel.

Amikor meg szeretnénk vásárolni a megfelelő kábelt, első körben arra kell odafigyelnünk, hogy számítógépünk milyen csatlakozókat fogad. Ez a kisebbik gond, hiszen itt általában több lehetőség áll a rendelkezésünkre. Ha van dedikált videokártya a gépünkben, akkor annak a csatlakozóit kell használnunk, ha csak integrált a grafikus megjelenítő egység, akkor kicsit följebb, az alaplap csatlakozói között kell keresnünk a megfelelő aljzatot. A következő a monitor, ahol már általában egy kicsit kevesebb a lehetőség, de a legsűrűbben használt monitor csatlakozók a VGA, DVI, HDMI és a Displayport, melyek mind sajátos tulajdonságokkal rendelkeznek. Ha VGA csatlakozós monitorunk van, és modernebb videokártyánk, akkor ügyeljünk arra, hogy analóg vagy digitális jelet ad-e a kártya, hiszen a VGA csak analóg jel közvetítésére alkalmas. Ha tudjuk, milyen monitor csatlakozóra van szükségünk, akkor érdemes jól megválogatnunk, hogy milyen kábelt használunk, hiszen rengeteg múlhat ennek minőségén a gyakorlatban. Persze, ha monitorunk és számítógépünk nem rendelkezik azonos csatlakozóval, akkor vásárolhatunk analóg, illetve digitális átalakítókat attól függően, hogy milyenre van szükségünk!

Ha monitor csatlakozók hatalmas kínálatából szeretné kiválasztani a megfelelő darabot, melyet később nagy megelégedettséggel használhat majd a mindennapokban, akkor a legjobb helyen jár! Cégünk kínálatában kizárólag minőségi monitor csatlakozók találhatóak, illetve átalakítók, hogy Ön mindig a lehető legjobb képminőséget élvezhesse! Ha további információkra kíváncsi monitor csatlakozóinkkal kapcsolatban, akkor látogasson el honlapunkra, a www.eurobeat.hu –ra!

Ha kérdései merülnének fel termékeinkkel, valamint szolgáltatásainkkal kapcsolatban, keressen fel minket a 06-70-608-7480 telefonszámon, illetve az eurobeat@eurobeat.hu e-mail címen!