Tudjon meg többet az integratív terápiáról!

2018 jan 31. | Életmód

A mai, rohanó világban, amikor az emberek minden nap stresszes helyzetek tömkelegének vannak kitéve, elengedhetetlen, hogy mentálisan egészségesek, kiegyensúlyozottak legyenek. Sajnos azonban ezt rendkívül nehéz megőrizni és fenntartani, hiszen minden ember más tűréshatárral rendelkezik, így a napi külső behatásokat is másképp dolgozzák fel, ráadásul ezt a múltbéli történések is befolyásolhatják. Szerencsére mindenre van megoldás, minden probléma leküzdhető, ha az ember gondot fordít a mentális egészségére, például integratív terápián vesz részt.

Az integratív terápia olyan pszichoterápiás módszer, ami magába foglalja a különböző pszichoterápiás iskolákat, például a mélylélektant, vagy a kognitív-viselkedésterápiát. Természetesen az integratív terápia alkalmazását mindig az egyén személyisége határozza meg. Az integratív terápiának tulajdonképpen a legfontosabb célja az, hogy a különböző terápiás iskolák szemléletrendszerét egymáshoz közelítse, majd részletesen feltárja az egyén problémáit, és felülírja a hibás gondolkodását. Ez a módszertani kombináció lehetővé teszi, hogy a szakember mindig az adott terápiás célnak leginkább megfelelő módszerrel dolgozzon, így szélesebb spektrumot is vizsgálhat, és hatékony megoldást találhat a páciens számára a pszichés problémák kezeléséhez. Az integratív terápia módszerére gyakorlatban jellemző, hogy a terapeuta a módosult tudatállapotra épít, amelyet ő vált ki; ez történhet relaxációval, vagy klasszikus szuggesztióval is.

Ha Ön is élne az integratív terápia lehetőségével, forduljon hozzám bizalommal! Dr. Szentmiklóssy Margit szakpszichológus vagyok, célom, hogy a hozzám forduló személyeknek utat mutathassak a kiegyensúlyozott, harmonikus élethez. További terápiás módszereimről, illetve egyéb, hasznos információkról honlapomon, a www.szakpszichologusbudapest.hu címen tájékozódhat! Ha kérdése lenne, érdeklődjön telefonon, a 06-1-316-3009-es számon, vagy e-mailen, a dr.szentmiklossy.margit@t-online.hu címen!