Minden, amit a redőnygurtniról tudni érdemes!

2018 jan 30. | Lakberendezés

Az árnyékolók egyik legfontosabb eleme a redőnygurtni, amivel kapcsolatban az emberek leginkább bosszankodni szoktak, viszont nélküle el sem tudják képzelni a redőnyök mozgatását. Ahhoz, hogy ne kelljen rendszeresen bosszúsnak lenni a betekeredett, vagy kettészakadt redőnygurtni miatt, a megvásárlását semmiképp sem szabad a véletlenre bízni. Érdemes előtte alaposan áttanulmányozni a kínálatot, ugyanis sokan nem tudják, de a redőnygurtnikból több típus is létezik, és ezek különféle tulajdonságokkal rendelkeznek.

A redőnygurtniknak két fő típusát találhatjuk meg a kínálatban: az egyik a maxi redőnyheveder, vagy más néven maxi gurtni, a másik pedig az úgynevezett mini redőnyheveder, vagy mini gurtni. Utóbbi redőnygurtni külső, minitokos redőnyökhöz készül, 10 mm széles, ennek köszönhetően kényelmesen elfér a ma kapható gurtni automatákban. Ebből következik az is, hogy az ilyen típusú redőnygurtnikat sokkal egyszerűbb is kezelni, karbantartani. A színek közül a szürke a legelterjedtebb, mivel kevésbé koszolódik, ráadásul a vásárlók is jobban szeretik, hiszen sokkal ízlésesebb megoldást is nyújt, mint a fehér szín. Emellett még a barna árnyalataiban vásárolhatóak meg a mini gurtnik.

Ezzel szemben a maxi gurtni elsősorban belsőtokos redőnybe való, vastagabb és szélesebb is, mint a mini típus. Ebből következik az, hogy redőnyautomatákba nem beépíthetőek az ilyen típusú redőnygurtnik. Általában 23 mm szélesek és színük fehér alapon piros csíkos, de lehetnek szürkék is. Utóbbi változat valamivel vékonyabb, ezért a szakemberek a régi faredőnyök redőnyléceinek összefogására is használják.

Ha szeretne vásárolni a redőnygurtnikból, keresse a Fény-Őr Kft.-t! Kínálatunkban csakis minőségi termékeket találhat! További információkért látogassa meg honlapunkat, amit a www.redonydiszkont.hu címen érhet el! Ha kérdése, vagy észrevétele lenne, hívjon minket telefonon, a 06-20-366-6151-es számon, vagy írjon e-mailt az info@redonydiszkont.hu címre!