Minden, amit a cellulóz szigetelésről tudni szeretne

2018 jan 30. | Technológia

Az emberiség régóta folytat kísérleteket annak érdekében, hogy minél hatékonyabb megoldást találjon otthona szigeteléséhez, így a folyamatos próbálkozások hatására manapság nem győznek az emberek válogatni a különböző megoldások között. Mind közül a cellulóz szigetelés az, ami egyre nagyobb teret hódít a világban, ugyanakkor a Skandináv országokban és Kanadában már évtizedek óta ismerik az ingatlantulajdonosok ezt a szigetelési módszert, és előszeretettel alkalmazzák is házaik megépítésekor, vagy felújításakor.

A cellulóz szigetelést Isocell-ként is szokták emlegetni, ami értelemszerűen az alkalmazott alapanyag elnevezéséből származik. A cellulóz szigetelés tulajdonképpen újrahasznosításból nyeri az alapanyagát, ugyanis gyártásakor papír kerül ledarálásra, amit pelyhekké alakítanak át a szakemberek, majd a tűz, a penész és a rácsálók elleni védelem miatt bórt és foszfátot kevernek hozzá, így alakulhat át az újságpapír szigetelőanyaggá. A kész cellulóz szigetelőanyag zsákos formában szerezhető be, amelyet egy befúvógép segítségével üregekbe is be lehet juttatni egy felújítás, vagy építkezés során.

Mivel a Skandináv országok után a világ számos pontján is alkalmazzák az ingatlantulajdonosok a cellulóz szigetelést, így tapasztalhatták, hogy nemcsak az extrém hidegek ellen nyújt védelmet, hanem a meleggel szemben is. Ahhoz, hogy minden körülmények között biztosítsa a tökéletes hőmérsékletet, fontos, hogy résmentesen kerüljön beépítésre, így nem véletlen, hogy inkább a befúvásos módszert alkalmazzák a cellulóz szigetelés esetében.

Ha Ön is szeretné élvezni otthonában a cellulóz szigetelés előnyeit, forduljon hozzám bizalommal! Tiszavölgyi Csaba vagyok, minőségi szolgáltatásom által Ön is megismerkedhet a Skandináv országok lakóinak közkedvelt szigetelési módszerével. Tevékenységemről további információkat a honlapomon találhat, amelyet a www.szigetelescelluloz.hu címen érhet el. Kérdés esetén hívjon telefonon, a 06-70-701-1479-es számon, vagy írjon e-mailt az info@celluloz-hoszigeteles.hu címre!