Mire figyeljünk a téli gyerekcipő kiválasztása során?

2018 jan 25. | Nőknek

A megfelelő téli gyerekcipő kiválasztása nem egyszerű feladat. Szeretnénk, hogy a cipő vagy a csizma vastag és meleg legyen, de egyben az sem árt, ha könnyű fel- és levenni – főleg, ha óvodás gyerekről van szó, akinek magától is meg kell tudnia oldani a feladatot. Végső soron pedig az sem elhanyagolható szempont, hogy a kicsinek is tetsszen a téli gyerekcipő, amit neki veszünk. A tökéletes lábbeli megtalálása nem lehetetlen feladat, nincs más dolgunk, mint betartani pár alapszabályt a vásárlás során.

Először is, mivel téli használatra keressük a gyerekcipőt, mindenképp olyan válasszunk, ami vízálló, mert a hóban való ugráláshoz a lehető legnagyobb vízvédelemre lesz szüksége a téli gyerekcipőnek. Bár azt nem szeretnénk, hogy a nedvesség behatoljon a gyerekcipőbe, az nagyon fontos, hogy távozni tudjon belőle. Az izzadt lábfejek egészségügyi szempontból sem szerencsések, de a cipő élettartamát is lerövidítik, mivel rövid idő után szagosodni fog a belsőrész. Ezért keressünk olyan téli gyerekcipőt, ami jól levegőzik. A cipő talpát is érdemes ellenőriznünk, hiszen nem szeretnénk, hogy gyermekünk elcsússzon a jeges úton és megüsse magát. Minél barázdáltabb a téli gyerekcipő talpa, annál jobb.

A cipő magasságára sem árt odafigyelni, hiszen bár a bokáig érő gyerekcipők nagyon divatosak lehetnek, a tíz centis hóban nem sok hasznát vesszük. Érdemes hosszúszárú csizmában gondolkodni, ami legalább a vádli feléig felér. Persze a legjobb, ha több téli gyerekcipőt is veszünk, egy divatosat az enyhébb időjáráshoz, és egy vízállót a hóban való játszadozáshoz.

Minőségi téli gyerekcipőt vásárolna? Látogasson el Mesés gyerekcipő webáruházunkba, és tekintse meg termékeink széles választékát! A www.mesesgyerekcipok.hu webcímen elérhető kínálatunkban méret, mesefigura, nem és a lábbeli típusa szerint is válogathat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-20-240-9444-es telefonszámon, illetve az info@mesesgyerekcipok.hu e-mail címen!