Személyliftek: emeletről-emeletre kényelmesen

2017 nov 2. | Technológia

Amikor belépünk egy több emeletnyi magas épületbe, már nem fordul meg a fejünkben, hogy hogyan fogunk feljutni a tetejére. Eszünkbe sem jut, hogy fárasztó lépcsőmászásba kezdjünk, mert tudjuk, hogy a modern technika megoldja ezt helyettünk! És persze egy húszemeletes épületben kellemetlenül sokáig tartana az út! Nincs is rá szükségünk, hiszen elég csak könnyedén odalépni az legközelebbi lifthez, belépni a fülkébe és hagyni, hogy a szerkezet felfelé suhanjon a kijelölt emelet felé. Hová is lennénk manapság személyliftek nélkül, hogyan tudnánk a sokemeletes irodaházakat, felhőkarcolókat elérni?

A személyliftek tehát olyan szerkezetek, amikre mindig szükség lesz, és minél több az emelet, annál inkább. A személyliftek tervezésénél az elsődleges célt kell figyelembe venni, ez pedig természetesen a személyszállítás. Egy olyan épületben, ami több emeletnyi magas, a személylift képes meggyorsítani a forgalmat, képes biztonságos, kényelmes módon szállítani az utasokat.

A személylifteknek több típusa ismert, így meg tudunk különböztetni betegszállításra kialakított személyliftet, de tűzoltó vagy akadálymentesített személyliftet is ismerünk, illetve ott vannak még a felvonók is. A hajtás szempontjából egy lift lehet hidraulikus vagy pedig villamos üzemű. A hidraulikus üzemű személyfelvonókat a hidraulikus munkahenger működteti. Jellemzőjük, hogy csak felfelé működik a hidraulika, csak ilyenkor fogyasztanak energiát, lefelé már a gravitáció erejére bízzák magukat. A hidraulikus rendszerek egyik előnye, hogy általában 3-4 emelet magasságában költséghatékony a beszerelésük és az üzemeltetésük.

A villamos hajtással működő személylifteket egy tárcsa és egy kötélrendszer segítségével mozgatják és ezeket a lifteket már magasan, több emelet távolságban is használhatjuk, a gyorsaság sem jelent akadályt nekik.  Az ilyen típusú lifteknél van lehetőség energia megtakarításra, mert a lift tömege ellensúllyal van kiegyenlítve.

A www.interlift.hu weboldalon megtalál minket és megismerkedhet szolgáltatásainkkal is. Keressen minket bizalommal személylift tervezéssel és gyártással kapcsolatban! Amennyiben szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, hívja a (+36) 1-334-4512 telefonszámot vagy pedig írjon az interlift@interlift.hu email címre üzenetet!