A kutyánk fogkövének eltávolítása egyszerűen!

2017 nov 2. | Életmód

Házi kedvenceinket boldoggá tenni igazán nem nehéz. A gazdinak csupán szeretnie kell állatait, na és persze megadni nekik mindent, amitől egészségesek lesznek. A finom, tápláló kutyatáp, tele vitaminokkal minden kutyus szükségleteit kielégíti, a rendszeres séta karbantartja őket, a játék jó hatással van fizikumukra. Ennyi elég lenne? Ne feledkezzen meg kutyája fogápolásáról sem!

A kutyák nem mosnak naponta fogat, mint az emberek, de ez nem jelenti azt, hogy az elfogyasztott táplálék ne lenne hatással, mégpedig negatív hatással a fogaik állapotára. Egy idő után a kutyák fogain fogkő képződik, aminek hosszútávon romboló hatása van a szájhigiéniára. A fogkő a nyálból kiváló ásványi sókból és a puha, többrétegű lerakódásból, a lepedékből alakul ki és sem fogmosással, sem öblögetéssel nem lehet eltávolítani. A kutya szájában, nyelvén, fogain és nyálában baktériumok milliárdjai találhatóak meg. A nagy mennyiségű baktérium porózus struktúrája miatt könnyen megtelepül a fogkő felületén, ami előbb vagy utóbb fogínygyulladáshoz vezet. Az ínygyulladás következményeképp, a baktériumok és bacilusok könnyedén bejutnak az állat vérkeringésébe, és ott szív, máj és vesekárosodást okozhatnak. Ezt egyik jóérzésű gazdi sem kívánja négylábú pajtásának.

Mit lehet tenni a kutyafogkő eltávolítása, illetve megelőzése érdekében? A természetes anyagokból készülő rágcsálnivalók mellett mindenképpen érdemes kipróbálni az állatoknak szánt professzionális fogápoló termékeket, amelyek megszüntetik a kellemetlen szájszagot, eltávolítják a kutya fogkövét és a gyulladás megszüntetéséről is gondoskodnak. Nem utolsó szempont, hogy használatukkal elkerülhető az altatásban végzett fogkő eltávolítás.

A www.platinum-natural.hu weboldalon ilyen termékeket talál, ismerje meg őket és próbálja ki kutyája egészsége érdekében! Termékeink 100%-ban savmentesek, a fogzománc károsítása nélkül érik el, hogy az állat fogköve eltűnjön, illetve ne is térjen vissza! A Platinum OralClean+Care termékek hatékony, megfizethető és természetes összetevőkből állnak! Teremtse meg egyszerűen a hosszútávon fenntartható szájhigiéniát kedvencének! A +36-70-525-9885-östelefonszámon és az info@platinum-natural.hu e-mail címen többet megtudhat a kutya fogkő eltávolításról, keressen minket bizalommal!