Tudjon meg mindent a CNC esztergálásról!

2017 okt 31. | Technológia

Az esztergálás régóta jelen van az emberiség történetében, és napjainkban is előszeretettel alkalmazzák számos ipari területen. A folyamat rengeteget fejlődött az idők során, kialakult a CNC esztergálás is, melynek lényege, hogy a technika gépi vezérléssel válik alkalmazhatóvá.

A CNC esztergálás megjelenése tulajdonképpen a mikroszámítógépek kifejlesztésének köszönhető, ugyanis a technológia alapja ezekhez a berendezésekhez köthető. Természetesen az évek során maga a CNC esztergálás is hatalmas változásokon ment keresztül, így már olyan korszerű technológia áll rendelkezésre e téren, amivel igazán apró, finom munkálatok is elvégezhetőek, ez pedig korábban elképzelhetetlen volt.

A CNC esztergálás nemcsak a fejlett technológiája miatt népszerű, hanem az egyszerű kezelhetősége miatt is, ugyanis csak a CNC rendszereket szükséges felügyelni, így a munkafolyamatokat is jelentős mértékben megkönnyíti az eljárás. Emellett a rendszerek karbantartása nem igényel olyan körültekintést, mint amilyet a korábbi esztergagépek, így nem véletlen, hogy számos ipari területen évek óta alkalmazzák a technológiát. A CNC esztergálással különböző méretű, kialakítású alkatrészeket gyártanak a szakemberek, de a szerszámok előállításához is alkalmazzák a technológiát, ami az eljárás aprólékos, finom megmunkálásának köszönhető. Az eljárással főként különböző fém alapanyagokat művelnek meg, azonban nem ritka, hogy fát is forgácsolnak a technológiával.

Ha Ön is CNC esztergálással szeretne termékeket előállíttatni, vagy felkeltette érdeklődését a modern technológia, keresse bátran cégünket, a Rák és Rák Bt.-t! További információkért keresse fel weboldalunkat, a www.fogaskerekek.hu címen, és ismerje meg szolgáltatásaink részleteit! Kérdés esetén hívjon minket bizalommal telefonon, a 06-30-285-8001-es számon vagy írjon e-mailt az info@fogaskerekek.hu címünkre! Szakértő munkatársaink mindenben rendelkezésére állnak, bátran ossza meg velünk speciális igényeit is!