Hogyan néz ki egy készletellenőrzés?

2017 okt 20. | Üzlet

Egy kereskedés életében elengedhetetlen a rendszeres készletellenőrzés. Enélkül felmérhetetlen, hogy mely árukból van többlet és melyekből hiány, mi fogy jobban, mi fogy kevésbé. A készletellenőrzés szükséges, de elég megterhelő. Ha a saját alkalmazottaink munkaidejét és kapacitását akarjuk rászánni a készletellenőrzésre, többféle problémába ütközhetünk. Egyrészt nem lesz, aki ellátja a napi teendőket, másrészt ha nem akarunk hibás adatokat, a készletellenőrzést érdemes tapasztalt külsős szakemberekre bízni.

Ha készletellenőrzés előtt állunk, először is keressünk egy olyan céget, amely rendelkezik az ehhez szükséges megfelelő engedélyekkel és hatósági bizonyítványokkal. Amiatt nem kell aggódnunk, hogy nem találunk a raktárunk felmérésére alkalmas embert, mert a készletellenőrzéssel foglalkozó cégek szakemberei több típusú készlet ellenőrzéséhez értenek. A készletellenőrzéssel foglalkozó cégek dolgozói között biztos lesz olyan, aki jártas a gépiparban, kohászatban, élelmiszeriparban, építőiparban, növény- és állattartásban, stb. Tehát akármilyen készletünk is legyen, találunk rá embert. A készlet nagyságától és mennyiségétől függ, hogy a cég egy vagy több dolgozót küld a feladat elvégzésére.

Az első lépés a készletellenőrzés előtt, hogy a megbízott cég megtekinti az aktuális készletlistánkat. Ez azért is hasznos, mert ilyenkor a cég összehasonlítja árainkat külső forrásokból származó árinformációkkal, és így fény derülhet az értékaránytalanságokra. A készletellenőrzés során a szakemberek segíthetnek a hatékonyabb raktározási rendszer kialakításában is úgy, hogy táblákkal, matricákkal jelzik a különböző kategóriákat.

Készletellenőrzéshez keres megbízható céget? Forduljon bizalommal cégünkhöz, a Deep Water Kft.-hez! További információért látogasson el honlapunkra, a www.deepwater.hu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-30-336-5374-es telefonszámon, illetve az info@deepwater.hu e-mail címen!