A légúti betegségek leghatékonyabb kezelése: sóterápia

2017 okt 20. | Életmód

Az őszi időszakban különösen aktuálissá válik a légúti betegségek kezelésének kérdése. A levegő magas pollentartalma még mindig megviseli az allergiásokat, miközben beindul a különböző náthás vírusok terjedése is. Választhatjuk a drága gyógyszereket, de a leghatékonyabb és legtermészetesebb módja a légúti betegségek kezelésének a sóterápia.

Az már régóta nyílt titok, hogy a só nem csak az ételek ízesítéséhez kiváló eszköz. Természetes fertőtlenítőanyag, mely belélegezve azonnal enyhíti a légúti betegségek tüneteit. A sóterápia a sóbarlangokban vált népszerűvé, de manapság népszerűbb a mesterséges környezetben kialakított sóklíma, mely intenzívebb kezelést biztosít.

A sóterápia során a beteg beül a sószobába, melynek légterében 0.5-5 mikron méretű sószemcsék lebegnek. Az apró szemcseméretnek köszönhetően a belélegzett só bejut a kishörgőkbe, hogy ott fejtse ki hatását. A só a tüdőben nyákoldó munkát végez, ezzel növeli a szabad légzőfelületet, emellett oldja a kishörgők görcsös állapotát. Emellett baktericid hatása is van, tehát elpusztítja a baktériumokat.

Sóterápiára lehetőségünk adódik természetes sóbarlangokban és sótéglákkal épített sószobákban is, de a leghatékonyabb módszer a száraz sóklíma, más néven az AREC. Ennél a kezelésnél a belélegzett sószemcsék aprítva, nem párologtatva kerülnek a légtérbe, így könnyebben eljutnak a tüdő mélyébe. A sóterápiát mindenképp érdemes kipróbálnia minden légúti betegségben szenvedőnek, hiszen amellett, hogy rendkívül hatékony, mellékhatásoktól is mentes.

Szeretné megismerni a leghatékonyabb sóterápiát? Forduljon hozzánk bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.arec.hu webcímre, és tudjon meg még többet szolgáltatásainkról! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-20-974-3217-es telefonszámon vagy az arec@t-online.hu e-mail címen! Szakértő munkatársaink készséggel segítenek, hogy Ön is velünk gyógyulhasson, egyszerűen, gyorsan, hatékonyan!