A rögzítéstechnikáról bővebben

2017 szept 29. | Férfiaknak

A rögzítéstechnikának sokféle elemét tudjuk felhasználni ahhoz, hogy tárgyakat rögzítsünk egymáshoz, vagy a falhoz. Ilyenek például a csavarok, a szegek, a bilincsek, hilti szalagok vagy a tiplik! A tiplit Artur Fischer, a német feltaláló találta fel. Fischer egyébként igen termékeny feltalálónak bizonyult, ugyanis közel 1100 szabadalom fűződik a nevéhez!

A tiplit általában a falba kell elhelyezni, és abba belehajtani a csavart, amivel egy polcot, vagy szekrényt tudunk rögzíteni. Tipliből sokféle létezik. Az, hogy éppen milyenre van szükségünk, függ például attól is, hogy milyen anyaggal dolgozunk, milyen falba kerül majd a tipli! Különböző tiplik kaphatóak téglafalhoz, gipszkartonhoz, betonhoz, de külön kell tiplit vásárolni cementhez is, hiszen mindegyik fal anyaga különböző tulajdonságokkal bír, nem mindegyik képes ugyanazt a tiplit stabilan megtartani! Jó tudni, hogy léteznek univerzális tiplik is, amikbe a csavart betekerve a tipli kitágul, és viszonylag erős rögzítést biztosít, mégis érdemes megtalálni azokat a speciális tipliket, amiket kifejezetten az adott anyaghoz gyártottak és ezeket használni, mert gyakran erősebben képesek rögzíteni, mint egy univerzális tipli! A megfelelő fajta kiválasztása még nem minden, ugyanis a méretnek is megfelelőnek kell lennie. A tipli és a fúrószár méretének egyeznie kell, ha ezeknek az átmérője nem illik egymáshoz, a tipli nem szorul meg, a rögzítés nem lesz erős, a rögzítendő tárgy elválik a faltól, ami egy alaposan telepakolt polc, vagy faliszekrény esetében súlyos baleseteket okozhat!

Számtalan, különböző feladatra alkalmas tipli létezik, így beszélhetünk a teljesség igénye nélkül réztipliről, gipszkarton tipliről, pillangó tipliről, rövid panel tipliről, vagy rugós tipliről is!

A www.rappaicsavar.hu weboldalon nemcsak tipliket rendelhet, de a rögzítéstechnikához kapcsolódóan egyéb termékeket is vásárolhat! Vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-62-558-775-ös és a +36-62-558-773-as telefonszámokon, vagy a rappai@rappaicsavar.hu e-mail címen!