Nyomós érvek a dohányzásról való leszokás mellett

2017 szept 27. | Életmód

Nem meglepő információ az, hogy a dohányzás halált okozhat, sokan mégis úgy döntenek, mégis megkockáztatják a dolgot, és hódolnak ennek a káros szenvedélynek. Azonban az esetlegesen halálos kimenetelű betegségeken kívül vannak egyéb olyan érvek a dohányzás ellen, amelyek minden egyes dohányzó embert érintenek.

Még ha nem is halunk bele a dohányzásba, jó eséllyel rövidebb ideig fogunk élni, ezért a dohányzásról való leszokás egyértelmű előnye a hosszabb élet! Gyakorlatilag nincs olyan tevékenység, amely jobban rombolná a szervezetünket, mint a dohányzás, nem véletlenül köthető tizenöt különböző ráktípus kialakulásához. A rendszeres dohányzás, még ha nem is vezet közvetlenül halálos betegség kialakulásához, akkor is 13-14 évvel megrövidíti az átlagéletkort!

A dohányzásról való leszokás másik nagy előnye, hogy ezzel a környezetünkben élőket is védjük. A dohányzással ugyanis nem csak a saját szervezetünket, de a körülöttünk élők egészségét is károsítjuk! Különösen a gyermekekre van káros hatással a szülők dohányzása, a terhes nők magzatának még az is súlyos károkat okozhat, ha az apa dohányzik, és ezáltal az anya passzív dohányossá válik.

Nem csak a halálos betegségek kialakulását kerülhetjük el a dohányzásról való leszokással, hanem a külsőnk nagymértékű lepusztulását is! A ráncok, a sárga fogak mind-mind a dohányzás jelei, ám jó hír, hogy a folyamatot vissza lehet fordítani! A dohányzásról való leszokással megállíthatjuk ezeket a folyamatokat, és megadhatjuk a lehetőséget a szervezetünknek arra, hogy regenerálja önmagát! Végezetül szintén elég nyomós érv a dohányzásról való leszokás mellett az, hogy elképesztő pénzmennyiséget spórolhatunk meg azzal, ha nem költünk egy vagyont erre a káros szenvedélyre!

Szeretne leszokni a dohányzásról, de egyedül nincs elég ereje hozzá? Forduljon hozzánk bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.antidohany.hu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-30-381-8422-es és a +36-1-343-1349-es telefonszámok valamelyikén, illetve a kapcsolat@antidohany.hu e-mail címen!