Megbízható és kényelmes szállás Pécs belvárosában!

2017 szept 27. | Életmód

Pécs az egyik legszebb magyar város, emellett a hazai kultúra fővárosa, ezért mindenképp érdemes arra, hogy kirándulások célpontjává váljon. A Baranya megyei város a 2010-es évben nyerte el az „Európa Kulturális Fővárosa” címet, történelmi épületei közül pedig nem egy az UNESCO világörökség része!

Pécs nem csak pezsgő kulturális élettel, de számtalan nevezetességgel is rendelkezik! Leghíresebb ezek közül a négytornyos pécsi székesegyház, melynek eredete egészen a római korig nyúlik vissza. A török hódoltság emlékei szintén a mai napig fellelhetők Pécsen, habár manapság már templomként üzemel Gázi Kászim pasa dzsámija. Szintén a belvárosban található meg a Pilch Andor által tervezett Zsolnay-kút is, melynek talapzatán a következő mondat olvasható: „Zsolnay Vilmos emlékkútja legyen örök szemtanúja Pécs város virulásának lakói boldogságának”. A mediterrán hangulatú Vasváry villát helyi mesterek építették, az épületet 1296 színes kerámia díszíti. Bár a klausztrofóbiásoknak nem ajánlott, mindenki más bátran ellátogathat a föld alatt lévő ókeresztény sírkamrákba, melyet a késő római kori keresztények építettek.

Rengeteg a látnivaló Pécsen, ezért érdemes több napot maradni, és ehhez pécsi szállást is kell találni! Mivel a sok látványosság nagy része a belvárosban található, olyan pécsi szállást érdemes keresni, mely a belvárosban helyezkedik el. Az Ágoston hotel a városközpontban található, így ideális választás a nyaralni vágyóknak, és az üzleti úton lévőknek egyaránt. Pécsi szállásunkból a legtöbb látványosság és kulturális program gyalogosan is megközelíthető, a 24 órás portaszolgálaton a szállóvendégek bármikor segítséget kérhetnek a tájékozódáshoz!

Kényelmes és nyugodt pécsi szállást keres? Válassza az Ágoston hotelt! További információért látogasson el honlapunkra, a www.agostonhotel.hu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-72-510-496-os és a +36-20-288-6688-as telefonszámokon, illetve az info@agostonhotel.hu e-mail címen!