Miért ne nyáron csináltassuk a tetoválást?

2017 aug 31. | Életmód

A tetoválás egyre több ember számára csábító lehetőség arra, hogy egyedi módon díszítse a testét. A tetoválás nem puszta dísz, több annál, inkább egy olyan maradandó jegy, ami képes hozzáadni ahhoz, hogy még tökéletesebben kifejezhessük, azt, hogy kik és milyenek vagyunk. Éppen ezért senki sem örülne annak, ha egy olyan maradandó dolog, mint amilyen a tetoválás, rosszul sikerülne. Sokat tehetünk azért, hogy az elkészült tetoválás olyan legyen és olyan is maradjon, mint amilyennek megálmodtuk, és ahogyan kikerült a tetováló mester tűje alól.

A legfontosabb, hogy minden óvintézkedést megtegyünk, betartsuk az ápolásra vonatkozó szabályokat. Ha azt szeretnénk, hogy ne kelljen a kelleténél többször visszalátogatni a tetováló szalonba, érdemes észben tartani pár dolgot. A tetoválás csak akkor van teljesen készen, maikor már begyógyult, befejeződött a hegesedés. Addig a pillanatig a tetoválásnak árt a víz és a napfény.

A napfény kifejezetten a tetoválás ellensége. A fénynek ugyanis megvan az a tulajdonsága, hogy hajlamos kifakítani a színeket, ezt pedig a bőr alá juttatott festékkel, vagyis a tetoválással is könnyedén meg tudja tenni, méghozzá rövid idő alatt.

A felelőtlen napozásnak végül szomorú és szemmel látható eredménye lesz. Fakó, színehagyott tetoválás, amit ha nem szeretnénk ilyen siralmas állapotban viselni, akkor újra kell színezni. Ez persze a tetoválásnak a kezdeti állapotára vonatkozik, a napfény a gyógyult, teljesen kész állapotú tetoválásra nem jelent fenyegetést.

Ha tetoválást szeretnénk csináltatni, akkor érdemes alaposan átgondolni, hogy mikor akarunk időpontot foglalni egy tetováló stúdióba. Előnyösebb megoldás, ha a tetoválást a téli időszakban csináltatjuk. Nyáron csak fölösleges kellemetlenségeket okoz, ha arra kell figyelnünk, hogy a friss tetoválást jól befedtük-e a fóliával, megfelelően takarja-e a póló, nem vagyunk-e a kelleténél többet a strandon, nem árt-e neki az izzadás, a napfény stb. Az igazán szépen és gyorsan gyógyuló tetoválást nem nyáron ajánlott megcsináltatni.

A www.tattoszeged.hu oldalon hasznos tippeket olvashat a tetoválás kezelésével kapcsolatban és megismerheti a Suncity Tattoo szalont is! Itt gyönyörű, gondosan kivitelezett és az ízléséhez alakított tetoválásokat készíttethet Ön is!

A tattooszeged@gmail.com email címen vagy a +3630/8586-466 telefonszámon eléri a Suncity Tattoo tetováló szalont!