Milyen előfeltételei vannak a tandemugrásnak?

2017 aug 29. | Szórakozás

Akik szeretik növelni az adrenalint és különleges élményre vágynak, a legjobb választás számukra a tandemugrás, ami főleg annak köszönheti népszerűségét, hogy kipróbálásához semmilyen előképzettségre nincs szükség, azonban a biztonság miatt az ugróknak szükséges megfelelniük pár kritériumnak!

Értelemszerűen az első és legfontosabb a korhatár, 18 éven aluliak számára szülői engedély szükséges a tandemugráshoz és maximum 60 éves korig lehet kipróbálni ezt az extrém sportot.

A második legfontosabb kritérium az illető súlya, ami maximum csak 95 kg lehet. A súlyhoz szorosan kapcsolódó testi adottság a magasság, vagyis például 190 cm magasságú ugrók esetében a súly nem haladhatja meg a 80 kg-ot!

A tandemugrásnak egészségügyi feltételei is vannak, kizáró okok többek között az epilepszia, a szív- és érrendszeri problémák és a gerincbetegségek. Ezek mind olyan szövődményeket, balesetveszélyes helyzeteket okozhatnak, ami mindkét ugró fél számára problémás lehet, ezért nem érdemes kockáztatni, legyen őszinte magához, és mérlegelje a tandemugrás előtt, hogy milyen betegségekkel küzd, ugyanis ahhoz, hogy kipróbálja az ugrást egészségügyi papírok sem szükségesek!

Sokan a tandemugrás okozta izgalmat szeszesitallal próbálják meg enyhíteni, ami egyáltalán nem ajánlott, az ugrást megelőző 8 órával, ugyanis komoly rosszulléteket okozhat az alkohol! Végül, de nem utolsó sorban nemcsak az ugró befolyásolhatja a tandemugrást, hanem az időjárási tényezők is, ezért értelemszerűen erősebb esőzéskor, szélviharban elmarad az ugrás!

Ha úgy érzi a leírtak alapján, hogy minden lehetősége adott a tandemugráshoz és szívesen kipróbálná, keresse a Tandemcentrumot! További információkért tekintse meg honlapunkat a www.tandemcentrum.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon, a 06-20-961-2900 telefonszámon vagy érdeklődjön e-mailen, a tandemcentrum@gmail.com címen! Ha szeretné szakemberek felügyelete mellett kipróbálni a tandemugrást, a legjobb helyen jár!