Hogyan válasszuk ki a megfelelő hegesztőanyagot?

2017 aug 25. | Férfiaknak

A fémipari szakma dolgozójaként igyekszik minél hatékonyabb munkát végezni? Esetleg most kezdi tevékenységét űzni, és megbízható eszközökre van szüksége? A minden szempontból megfelelő hegesztő és hegesztőanyag kiválasztása nagy odafigyelést igényel, hiszen minden anyag megmunkálása más típusú kellékkel lehet sikeres.

Számos olyan munkaterülettel találkozhatunk, amelyek nem csak az elméleti tudást és a gyakorlatot követelik meg, hanem kiváló érzék is kell hozzájuk. Ezek sorába tartozik a hegesztés is, amit fémek összekötése céljából alkalmazunk. Az oldhatatlan kötések közé sorolhatjuk, hiszen roncsolás nélkül semmiképp sem tudjuk szétszedni. Más technológiához hasonlóan ez a szakma is rengeteg fejlődésen ment át az utóbbi években. Különféle hegesztő berendezésekhez juthatunk hozzá, amelyeket a szerint különböztethetünk meg, milyen súlyban tudják biztosítani a hegesztőáramot. A korszerű hegesztők egyszerű használata, és számos pozitív tulajdonsága mellett tanácsos figyelembe vennünk a hátrányokat is, hiszen összetettebb a felépítésük, és sokkal nehezebben javíthatóak, mint régebbi társaik. A hegesztési paraméterek helyes megválasztása nagy hatással van a végeredményre, ezért mindenképp kiemelt tekintettel kell lennünk rájuk. Alapos tájékozódást igényel az alapanyagok és a hegesztőanyagok megfelelő kiválasztása. Eltérő állagú acélok vegyeskötése esetén fontos figyelembe vennünk a szilárdságot, ezért az alapanyagok szilárdságának mértéke közötti hegesztőanyagot tanácsos felhasználnunk. Megkülönböztethetünk erősen ötvözött és ötvözetlen acélokat, amelyek hegesztéséhez mindenképp célszerű a szakirodalmi, táblázatokba foglalt ajánlásoknak megfelelően végezni a feladatainkat.

Prémium minőségű hegesztőanyagok széles kínálatával, és egyéb hegesztő eszközökkel várjuk Prime-Tool Kft –nk hegesztés technikai boltjában. Olyan hegesztőanyagot is kínálunk, ami teljes körű megoldást nyújt a különféle ötvözetű acélokhoz. Látogasson el a www.hegesztestechnikabolt.hu weboldalunkra, ahol részletesen tájékozódhat a javasolt hegesztőanyag típusokról!

Válasszon kellő alapossággal hegesztőanyagot, hogy munkáját hatékonyan, problémák nélkül teljesíthesse! Kiváló minőségű hegesztőanyagok, hegesztők, és más kellékek beszerzése ügyében forduljon hozzánk bizalommal! Hívjon minket a 06-70-7705510 –es telefonszámunkon, vagy írjon nekünk az info@hegesztestechnikabolt.hu e-mail címünkre!