Cicaápolás: A körömvágás fontossága

2017 aug 24. | Életmód

A négylábú kisállatok, bolyhos házi kedvencek sok helyen gyakran családtagként élnek gazdáik körében. Ez nem is meglepő, hiszen a kutyák és cicák hűséges társak, fáradhatatlan játszópajtások, megbízható partnerek, ha sétáról, alvásról vagy közös lustálkodásról van szó. Mindent megtesznek, hogy gazdáikat boldognak lássák, önzetlenül adnak és szeretnek. A gazdik is tartoznak nekik annyi felelősséggel, hogy szeretik őket és gondoskodnak róluk. Nem elég, ha az állatok minden nap kapnak enni és inni, az is fontos, hogy a bundájuk, karmaik rendben legyenek tartva.

A cicák karma folyamatosan növekszik, csakúgy, mint az embereké. De amíg, mi emberek képesek vagyunk a saját körmeinket levágni, ápolni, addig ezt a körömvágást a macskák a saját lehetőségeikhez képeset oldják meg. Egy alkalmas felületen élesítik, koptatják a karmaikat, így azok nem nőnek túl nagyra, nem maradnak tompák sem. Az éles karmok megléte létfontosságú a mászáshoz, védekezéshez vagy a zsákmányszerzéshez, amit a szabadban élő macskák kerítéseken, fatörzseken élesítenek. De mi marad egy szobacicának? A bútorok, kanapék, drága szőnyegek sínylik meg a cicák fékezhetetlen ösztönét. Ez ellen tehetünk a körömvágással. A túlnőtt karmok nem csak kényelmetlenek és egészségtelenek a macskáknak, de fájdalmas sebeket is tudnak ejteni a gazdikon.

Ezeknek a kellemetlenségeknek a megelőzésére érdemes a macskákat körömvágásra vinni kisállat kozmetikushoz. Ha a kaparófa nem bizonyul elegendőnek, a kozmetikus gondjaira bízhatjuk az éles és hosszú cica karmokat. Egy ilyen kezelés során a karom felső harmadát távolítják el, ami már 10 hetes kortól vágható. A fiatal macskáknál még elég a mellső lábak négy körmét levágni, az idősebbeknél hátsókat is kezelésbe kell venni.

A www.kutyakozmetikasugar.hu weboldalon azonnal foglalhat is időpontot cica körömvágáshoz, illetve felveheti a kapcsolatot a vacak79@gmail.com email címen vagy a 06 30 580-1744 telefonszámon! Gondoskodjon macska körömvágással is a kis kedvence egészségéről és jó közérzetéről!