Tudja meg, mit jelölnek EU-s számmal a gumiabroncsokon!

2017 aug 22. | Férfiaknak

Találkozott már a címkével ellátott autógumikkal, de nem tudta, hogy pontosan mit jelölnek? Esetleg a gumiabroncson jelölt számsor jelentése okoz nehézséget? Érdemes tisztában lennie mindezekkel, hiszen számos előnnyel jár ezek ismerete. Megfelelő kiindulási pontok lehetnek az igényei szerinti autógumi kiválasztásában, ugyanis több fontos tudnivalót leolvashat róluk.

Autógumik vásárlásakor minél gyorsabban szeretnénk tudni, hogy melyik típus mellett döntsünk, ez azonban sokszor nehézséget okoz, mivel rengeteg fajta nyári gumi és téli gumi közül választhatunk. A gumiabroncsokon jelölt számsor megmutatja, hogy milyen széles, a magasságát a szélesség százalékában, a radiált, a felni átmérőjét colban, valamint a súly és sebesség indexet. Nagy segítségünkre vannak az egységes EU-s címékek, amelyek néhány éve kötelezően feltüntetendő paramétereket tartalmaznak. Ennek köszönhetően akkor is könnyedén össze tudjuk hasonlítani az autógumikat, ha szakmailag nem értünk hozzájuk. A címkék bevezetésével lehetőség nyílt az üzemanyag-takarékosság, a nedves úton történő fékezés és a külső zajszint mértékének részletes vizsgálatára. E jellemzők alapján egyszerűen tudjuk eldönteni, hogy mely autógumira van szükségünk. A címkézésen kívül azonban nem szabad megfeledkeznünk más tényezőről sem, ami nagymértékben befolyásolja a tökéletes abroncsok kiválasztását, ez pedig a minőség.

Többféle márkájú, megbízható nyári gumik és téli gumik széles kínálatával állunk rendelkezésére a Bart-lux Kft. autógumi webáruházában. Szerezzen bővebb információt teljes garancia szolgáltatásunkról, és használja egyszerűen keresőnket webshopunk oldalán, a www.autogumi-webaruhaz.hu-n!

Legyen biztos a magas fokú stabilitásban, vezessen biztonságban minden alkalommal! Jusson hozzá a legjobb minőségű autógumikhoz nálunk! Bármilyen kérdése merül fel termékeinkkel kapcsolatban, keresse bizalommal autógumi webáruházunk munkatársait a 06-30-214-8810-es telefonszámon!