Tegyen alkalmazottai egészségéért! – Tudnivalók a kockázati tényezők méréséről

2017 júl 31. | Életmód

Napjainkban számos olyan foglalkozás létezik, melyek esetében a munkavállalók különböző káros környezeti hatásoknak vannak kitéve. Ennek a későbbiekben következménye lehet, hogy az alkalmazott a munkavégzésből kifolyólag valamilyen betegségben fog szenvedni hosszabb, vagy rövidebb ideig. Ezek a betegségek kötődhetnek allergiához vagy más, súlyosabb szervi problémákhoz is. Ahhoz, hogy mindez kiküszöbölhető legyen, szakemberek segítségét szükséges kérni a kockázati tényezők méréséhez, melynek keretén belül nem csupán egészségügyi tekintetben vizsgálódnak, hanem sor kerül a környezetvédelmet érintő szennyeződések mérésre is. A szakértők az ellenőrzés során olyan intézkedéseket javasolnak, ami javíthatja a munkahelyi körülményeket, így az alkalmazottak semmilyen egészségügyi veszélynek nem lesznek kitéve!

A munkabiztonság egyik legfontosabb része, hogy adott esetben felmérjék a szakemberek a munkahelyen fellelhető kockázati tényezőket, és javaslatot tegyenek azok megoldására. Ha a vizsgálat után a vezetőség nem biztosít megfelelő körülményeket a munkavégzéshez, az súlyos büntetéseket vonhat maga után!

A kockázatmérés első fázisában történik a veszély azonosítása, vagyis a munkahelyi környezetben fellelhető szennyeződések, úgy mint zaj, por, világítás, vibráció és egyéb kockázati tényezők felismerése. Ezt követi egy elemzés, majd a munkahelyi expozíció mérése, becslése és a kockázat kvalitatív-kvantitatív jellemzése. A mérés után a munkahelyi kockázatkezelés következik, ami magába foglalja a lehetséges megoldásokat, amelyek különböző alternatívákat kínálnak arra, hogy a munkahelyen a kockázati tényezők jelentős mértékben csökkenjenek, vagy teljesen megszűnjenek. A már bevezetett intézkedések betartását, hatékonyságát folyamatosan figyelemmel követik a kockázati tényezők mérését végző szakemberek, és ha valamilyen probléma merül fel bármelyik változtatással kapcsolatban, a szakértők újabb alternatívákat javasolnak.

Ha független szakemberekre van szüksége a kockázati tényezők méréséhez, kérje bátran cégünk, a Precíz Kft. munkatársainak segítségét! Tájékozódjon tevékenységünkről részletesen honlapunkon, a www.precizkft.hu webcímen! Kérdés esetén hívjon minket bátran telefonon, a 06-62-547-960-as számon, vagy írjon e-mailt az info@precizkft.hu címre!