Gyerek szandálokat keres? Válassza a legjobbat gyermekének!

2017 júl 31. | Életmód

Nyáron, amikor rekkenő a hőség, mi felnőttek legszívesebben csak mezítláb járkálnánk, akár az otthonunkon kívül is. Ezt azonban sajnos nem tehetjük meg, akármilyen csábító is a gondolat. A kicsi gyerekek, kisbabák még sokkal nagyobb szabadságot élveznek ezen a téren. Elég őket ölbe kapni vagy a babakocsiban utaztatni és élvezhetik a mezítlábas lét előnyeit. A nagyobbacska gyerekeknek mégis nyári szandál az ideális nyári viselet. De milyen a jó nyári lábbeli, hogyan győződhetünk meg arról, hogy a legjobbat választjuk és szemünk fénye boldogan viselheti új cipőcskéjét?

Ilyenkor sok szülő abból indul ki, hogy a gyerek lába úgyis gyorsan nő, szinte évente új szandálra van szüksége. Ezért hát nem érdemes indokolatlanul drága darabot venni, ugyanolyan jó lesz egy olcsóbb gyerekcipő. Habár ebben van némi igazság, arra mégis figyeljünk, hogy az olcsó ne legyen egyenlő a silánnyal. Hiszen a gyerek szandál kiválasztásánál mindenekelőtt az a legfontosabb szempont, hogy a gyereknek a legjobb legyen. A kicsik lába az első években folyamatosan, fejlődik, változik, növekszik, tehát egy silány gyerekcipővel csak árthatunk neki, rossz irányba terelhetjük teste fejlődését.

Az egyik szempont a választás során a gyerek szandál anyaga: jó, ha bőrbarát anyagból készül és olyan, ami engedi lélegezni a lábat. A talprész betétje meg kell, hogy fogja a lábat, hogy az ne csúszkáljon és megakadályozza, hogy izzadjon.

A tartás biztosítja, hogy a gyerek lába ne sérüljön, biztonságos legyen benne a lépés, ehhez a cipő kérge stabil kell, hogy legyen. A talp jó, ha könnyű, rugalmas, se nem túl vastag, se nem túl vékony és nem csúszik.

A jó gyerek szandál tehát kényelmes, kívül nyitott, nem vászonból készül, tartja a lábacskákat.

Ha minőségi és mesés gyerekcipőt keres gyermekének a www.mesesgyerekcipok.hu weboldalon garantáltan megtalálja! Információért írjon az info@mesesgyerekcipok.hu e-mail címre, vagy hívja a +36 20 240 9444-et! Segítünk, hogy gyermeke egész évben minőségi gyermekcipőben járhasson!