Digitális Tachográf: Az adatmentés modern eszköze

2017 júl 31. | Technológia

Egy hosszabb út végigkövetése szinte kivitelezhetetlen feladat, különösen akkor, ha nem mi ülünk a volán mögött. Pontról-pontra mindenről hitelesen értesülni, tudni a késésekről, buktatókról, a felmerülő nehézségekről vagy éppen a sikeres lerövidítésekről. Mindez korábban sokkal nehézkesebb és komplikáltabb volt. A buszok, teherautók, autók útvonalának nyomon követéséhez hagyományosan tachográfot használnak, de eddig analóg változatot alkalmaztak. A modern eszközök már a digitális kor termékei, amiket érdemes használni, mert sok előnyhöz juthatunk velük.

Fuvarozó cégek, utaztatással foglalkozó vállalkozások vagy csomagszállítást menedzselő cégek sikeres működéséhez fontos eszköz a digitális tachográf. Ez az eszköz biztosítja azt, hogy a járművek útját pontosan nyomon lehessen követni és az elmentett adatok alapján vissza lehessen olvasni, hogy a jármű és a sofőrje pontosan merre haladt, miközben a célját elérte, pontosan hol állt meg pihenőt tenni, a pihenő helyen mennyi időt töltött.

A digitális tachográf egy olyan adatletöltő és monitorozó rendszer, ami lehetővé teszi a teljes hálózat alapú nyomon követést. Mindez azért korszerű megoldás, mert ennek köszönhetően nincsen szükség emberi közreműködésre. Ez spórolást jelent pénz, idő és energia szempontjából is, mert nem kell plusz munkaerőt foglalkoztatni vagy a meglévő alkalmazottak feladatkörét kibővíteni.

A digitális tachográf az adatmentést pontos és megbízható módon képes elvégezni, nem vét hibát, nem hagy ki információkat, nem késlekedik, egyszerűen csak végzi a dolgát. Az elmentett adatok segítségével a legoptimálisabb munkaszervezés valósítható meg, ráadásul a büntetések is elkerülhetőek. Az adatmentés során rögzítésre kerül a jármű sebessége, a megtett út hossza, külön az egyes utak hossza, az indulási és megállási időpontok, és sok más, értékes adat.

Ha úgy érzi cége mindennapjaiban nélkülözhetetlenek a digitális tachográfok, nálunk beszerezheti ezeket, méghozzá kiváló minőségben! További információkért látogasson el honlapunkra, a www.kunstartachograf.hu –ra!  Kérdéseivel forduljon hozzánk a kunstarbt@globonet.hu email címen, vagy a 06-30/458-1185 telefonszámon!