Tudnivalók a forrasztás előtt: Milyen forrasztástechnikai eszközökre lesz szükségünk?

2017 júl 26. | Technológia

Ha fémeket szeretnénk kötőanyag felhasználásával összekötni, forrasztanunk kell. Beszélhetünk lágy- és keményforrasztásról, melyek szakszerűen elvégezve biztonságos kötéseket hoznak létre. Szükségünk lesz forraszanyagra, mely hálót képez a forrasztott felületen, ezzel kötve össze a két fémet.

A forrasztáshoz többféle forrasztástechnikai eszközt is be kell szereznünk; szükséges egy forrasztópáka, forraszanyag, szivacs (a pákahegy tisztításához), ónszippantó pumpa, illetve folyasztószer. Ha szeretnénk olcsóbban beszerezni a forrasztástechnikai eszközöket, érdemes forrasztóállomást vásárolnunk, mert az egyben tartalmazza a pákát, a pákahegyet, a pákatartót, illetve a szivacsot is.

Forraszanyagként leggyakoribb esetben forrasztóón huzalt szokás használni, a nemkívánatos forraszanyag eltávolításához pedig remekül használható az ónszippantó pumpa. A folyasztószer célja a felülettisztítás, ugyanis előfordulhat, hogy a forraszanyag nem fogja be a forrpontot. Ennek oka a felület szennyezettsége, de folyasztószer használatával megoldható a probléma.

A forrasztástechnikai eszközök megvásárlása után kezdődhet a forrasztás. Először a forrasztópákát kell bekapcsolni, miután elérte a kívánt hőmérsékletet, kezdődhet a forrasztás. A pákával felvesszük a forraszanyagot és az összekötni kívánt felületre helyezzük. Fontos a forrasztástechnikai eszközök rendszeres karbantartása, figyeljünk, hogy a pákahegyet használat előtt és után is megtisztítsuk, különben jelentősen csökkenni fog élettartama.

Minőségi forrasztástechnikai eszközökre van szüksége? Forduljon hozzánk bizalommal! További információért látogasson el honlapunkra, a www.elgelectronic.hu webcímre, és tekintse meg forrasztástechnikai eszközeink széles választékát! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-1-789-01-11-es telefonszámon, illetve az info@elgelectronic.hu e-mail címen, szakértőink mindenben készséggel állnak rendelkezésére!