Mikor használhatunk defekttűrő gumikat?

2017 júl 20. | Technológia

Bárikor kerülhetünk abba a kellemetlen helyzetbe, hogy útközben defektet kap autónk. Szerencsésebb helyzetben rögtön meg tudjuk oldani az autógumi cseréjét, azonban gyakran előfordul, hogy nincs, aki segítene a feladat megoldásában. Bátrabban és nagyobb biztonságérzettel indulhatunk útnak, ha olyan autógumival rendelkezik járművünk, ami probléma esetén is lehetővé teszi a tovább haladást. A defekttűrő gumik ennek tesznek eleget, viszont fontos tisztában lennünk azzal, hogy mikor használhatjuk őket.

A technológia folyamatos és gyors fejlődése az autógumik területén is megfigyelhető, hiszen egyre több korszerű eszközhöz juthatunk hozzá. Felsőbb kategóriát képviselő, defekttűrő gumikkal már nem csak versenysorozatokban találkozhatunk, hanem mi magunk is válogathatunk a piacon folyamatosan bővülő kínálatból. A hagyományos nyári gumikhoz képest magas áruk miatt még nem igazán elterjedtek, viszont az előrejelzések szerint hamarosan megfizethetőbb áron juthatunk majd hozzájuk, így egyre több defekttűrő gumi kerül majd kereskedelmi forgalomba. Speciális tulajdonságuknak köszönhetően lehetővé teszik, hogy maximum 80 km utat, 80 km/órás sebességet nem túllépve defekt esetén is meg lehet tenni. A defekttűrő gumik alkalmazása során nem kell tartanunk a hirtelen nyomásvesztés miatt, így járművünket a kerék nem húzza el azonnal oldalra. Ám ezt a típust kizárólag abroncs nyomásmérővel ellátott jármű esetében lehet alkalmazni, hiszen ez a szerkezet érzékeli az enyhe nyomásveszteséget is, és ezáltal informálja a vezetőt a defektről.

Defekttűrő gumikkal és bármilyen járműtípus esetén használható autógumik széles kínálatával várja cégünk, a Sárga Gumi Kft.! Rengeteg hasznos információval, az autógumik méretezés és gyártó szerinti kiválasztásának lehetőségével, és kedvező szállítási feltételekkel állunk rendelkezésére. Informálódjon mindezekről a www.akciosgumiabroncs.hu internetes oldalunkon!

Induljon el magabiztosan gépjárművével, és felejtse el a defekt okozta kellemetlenségeket! Tájékozódjon részletesen arról, hogy saját járművére szerelhet-e defekttűrő gumit! Minőségi autógumik kedvező áron való beszerzése céljából keressen fel bennünket! Hívja a 06-1-276-2694–es telefonszámunkat, vagy írjon az info@akciosgumiabroncs.hu e-mail címünkre!