Védje fürdőszobáját a vizes padlótól, csempétől! – A zuhanykabinok és kádparavánok előnyeiről

2017 jún 30. | Lakberendezés

Mondani sem kell, mert mindenki tapasztalhatta már, milyen sok bosszúságot okozhat és veszélyes is a fürdés közben kifröccsenő víz. És nem is mindig csak a fürdőt érinti, hiszen előfordul, hogy elfelejtjük feltörölni a padlón felgyülemlett vizet, később pedig belelépünk, majd a lakás többi pontján széthordjuk a nedvességet, ami hosszú távon nem tesz jót például egy laminált padló felületnek. A legjobb megoldás a probléma kiküszöbölésére, ha zuhanykabint, vagy kádparavánt építtetünk!

Nincs róla számszerű statisztikánk, de tapasztalataink szerint a zuhanyzást többen részesítik előnyben, főleg nyáron, mint a kádban fürdést. Az okokat nem boncolgatjuk, nyilvánvaló ugyanis utóbbi esetben, hogy vízfogyasztás szempontjából nem túl gazdaságos megoldás, ráadásul időigényesebb is, mint a gyors zuhany. Természetesen néha belefér egy-egy relaxációs este a kádban töltve, de a hétköznapokban rengeteg időt spórolhatunk meg zuhanyzással! Napjainkban egyre kevésbé keresettek a zuhanyfüggönyök, hiszen esztétikusabb kiegészítőkkel is ki lehet váltani ezeket, úgyhogy most már nagyrészt zuhanykabin üvegek fogják fel a fürdés közben kifröccsenő vizet. Mindenképp javasolt minőségi zuhanykabin üveget választani, ugyanis nem túl előnyös, ha minden évben cserére szorul a zuhanykabin ajtaja!

Sokak fürdőjében, főleg régebbi típusú lakásokban, kizárólag fürdőkád található, amelyet természetesen zuhanyzásra is lehet használni, ebben az esetben a kifröccsenő víz ellen kádparaván a megoldás! A kádparaván megkönnyíti mindennapi életünket, ha nincs rá lehetőségünk, vagy egyszerűen nem akarjuk kicserélni a kádunkat zuhanykabinra. Kádparaván használatával megvalósítható a balesetmentes zuhanyzás, így nem áll fenn a veszély, hogy megcsúsznánk a vizes padlón a fürdésből kijövet!

A védőüvegek különböző kialakításban kaphatók, így saját ízlésünkhöz, fürdőszobánk stílusához is igazíthatjuk a paravánokat!

Ha zuhanykabinra, vagy kádparavánra lenne szüksége, a Fa-Üveg-Szabó Kft. kínálatából megvásárolhatja a termékeket! További információkért keresse fel honlapunkat a www.uvegszabo.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-30-757-5158-as számon vagy írjon e-mailt a szabo@uvegszabo.hu címre!