Tudnivalók a hegesztőpajzsok jelöléséről – Válassza ki az igényeinek megfelelő terméket!

2017 jún 30. | Férfiaknak

A hegesztésvédelem egyik kiemelt típusa a szem és az arc védelme, ugyanis balesetkockázat szempontjából ez a legkényesebb terület. A hegesztési munkálatok során fellépő láng- és ívhatás rendkívüli veszélyforrás a felhasználó szempontjából. A kockázati tényezők kiszűréséhez, a balesetek megelőzéséhez hozzájárul a hegesztőpajzs használata, amelynek több típusa közül is lehet választani.

Ha hegesztőpajzsot szeretnénk vásárolni, vizsgáljuk meg a szűrőüveg tulajdonságait is, ugyanis eltérő DIN értékkel rendelkeznek a különböző termékek. Ez a szám a szűrőüveg fokozatát jelöli, minél magasabb a DIN érték, annál sötétebb a szűrő! Az alkalmazási területük a hegesztési munka típusától függ, ha például pálcás hegesztéssel dolgozunk, a DIN 9-es szűrőüveg is ideális a feladat elvégzéséhez, míg plazmavágáshoz kizárólag DIN11-nél magasabb értékű szűrőüvegre lesz szükségünk! A szűrőüveg elé tanácsos víztiszta előtétüveget tenni, a mechanikai károsodás elkerülésének érdekében.

A hegesztőpajzsokra és a szűrőüvegekre is egyaránt vonatkoznak szabványok, ugyanis a pajzs elsősorban a mechanikai hatások ellen hasznos, míg a szűrőüveg a káros sugaraktól védi a szemet. A kézi – és fejpajzsok vizsgálati technikáit, kritériumait és a jelölésekre vonatkozó előírásokat az EN 175 illetve az EN 168 szabvány tartalmazza. A pajzsokon szerepelniük kell a következő jelöléseknek; EN 175 – szabvány száma, gyártó jele, CE megfelelőség jele és nem utolsó sorban a notifikált laboratórium száma. A szűrőüvegekre az EN 166 és az EN 169 szabványok vonatkoznak, amelyek meghatározzák a védőeszközön található jelöléseket is; a gyártó neve, a CE megfelelőség jele, az ellenőrzést végző szervezet négyjegyű azonosító száma, illetve a szűrő fokozat DIN értéke!

Vásároljon minőségi hegesztőpajzsot a SZVG-TOOLS Kft. kínálatából! A termékeket honlapunkon a www.szvgtools.hu címen tekintheti meg! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-20-399-4217-es számon vagy írjon e-mailt a rendeles@szvgtools.hu címre!