Tudnivalók a cseréptető hibáiról– Bízza profikra a javítást!

2017 jún 30. | Férfiaknak

A régi tetőcserepek az idő előrehaladtával elöregednek, ezért bizonyos időközönként gondoskodnunk kell a tető felújításról. Fontos tudni, hogy a régi cserépfedéseket legalább 15-20 évente ajánlott cserélni, ugyanis ez idő alatt a cserepek jelentős része a szélsőséges időjárási viszonyok miatt meggyengül. A nagyobb tető felújításokért sokszor mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, emiatt sokan halogatják a helyreállítást, ami egyáltalán nem előnyös, ugyanis a várakozási idővel csak rosszabbodik a cserepek állapota!

A legnagyobb probléma a beázás, ilyenkor már egyáltalán nem halogatható a cseréptető javítás, ugyanis komoly anyagi kárunk keletkezhet a továbbiakban! A problémát többnyire az egyes cserepek, és gerincfedések kilazulása, elmozdulása okozza, ajánlott nagyobb viharok, felhőszakadások után, vagy szezonálisan ellenőrizni a tető szerkezetét, hogy megelőzzük a bajt!

Az elmozdult cserepeket azonnal a helyükre kell igazítani, a törötteket pedig mihamarabb cseréltessük ki! Régi tetők esetében gyakori hiba, hogy az az élgerinc cserepei idővel lecsúsznak, a szegezés elkorrodálása miatt, vagy mert nem mindegyik cserepet rögzítették megfelelően a gerincszaruhoz. Egy rosszul kivitelezett javítás nem segít a tetőszerkezet állapotán, főleg abban az esetben, ha a korhadásnak indult szarufába ütjük a szeget, amelyek garantáltan nem rögzítik megfelelően a cserepeket, így újból kezdhetjük a helyreállítási munkálatokat! Ha törött cserepet kell cserélnünk, helyére mindig csak a régivel azonos méretű és teljesen hibátlan darabot szabad használni! Ha problémát észlelünk, mindenképp ellenőriztessük a tetőszerkezetet szakemberrel, aki kellő hozzáértéssel elvégzi a cseréptető javítását.

Minőségi bádogos munkáért keresse a RÁ+RÁ Bádogos Bt.-t! Szolgáltatásainkról bővebb információt a www.ra-rabadogos.hu címen találhat! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-30-911-8720-as számon vagy érdeklődjön e-mailen a raczattila3@gmail.com címen! Keressen minket bizalommal!