Mindenki Lassie-je – Tudnivalók a hosszú szőrű skót juhászkutyákról

2017 jún 30. | Nőknek

Lassie történetét mindenki jól ismeri, ezáltal a világ is megismerkedhetett a hosszú szőrű skót juhászkutyák jellemével. Elegáns, kecses megjelenésű, emiatt sokan a legszebb kutyafajtának tartják.

Rendkívül okos, intelligens kutya, gyermekszerető, békés természetű. A skót juhászkutyák Skóciából származnak, ahol a hegyekben igazi értéket képviselhettek, ugyanis nyájak őrzésére, hajtására alkalmazták őket. Több embert pótoltak a kutyák, így a juhtartó gazdaságos körülmények között őriztethette nyáját.

A hosszú szőrű skót juhászkutya tricolor, bicolor vagy úgynevezett blue-merle színekben ismert, és mindegyik szőrváltozat szemet gyönyörködtető. A fülek egészen különleges formájúak, félig előre állnak, előrebicsaklanak. A teljesen felálló fül hibának számít, mert nem a kutyafajtára jellemző kifejezést ad az eb fejének, emellett a nagyon behajló fül sem jellemző. A fülformának a fajtára jellemző küllemjegy biztosításán kívül más funkciója is van, ugyanis ezek a testrészek úgy fordulnak a gazda felé, mint egy hangfelfogó készülék. A fül kialakításának köszönhetően a kutya több kilométer távolságról meghallja a juhász füttyét, vagy akár a hangját is. A hosszúszőrű skót juhászkutya fejformája hosszú, elkeskenyedő, orrtükre fekete.

Mivel a hosszú szőrű skót juhászkutya rendkívül dús szőrzettel rendelkezik, hetente legalább egyszer gondoskodnunk kell a szőrzet megfelelő kifésüléséről, ápolásáról, amiben egy kutyakozmetikus nagy segítségünkre lehet. A nagyon sűrű részeket egészen a bőrig ajánlott kefélni, hogy a szőr ne gubancolódjon össze. A vedlési időszakban legalább naponta ismételjük el a műveletet, ellenkező esetben a ház és környéke elhullajtott kutyaszőrrel lesz tele.

Ha hosszú szőrű skót juhászkutyája van, és megfelelő ápolást szeretne biztosítani kedvence szőrének, keresse fel a Tapi Kutyakozmetikát! További információkat honlapunkon találhat a www.tapi-kutyakozmetika.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket a 06-30/779-8157-es számon!

Várjuk szeretettel kutyakozmetikánkban!