Tudnivalók a kompresszor típusokról – Válasszon igényeihez illő berendezést!

2017 jún 29. | Technológia

A kompresszorok felhasználási területei igen széles skálán mozognak, otthoni barkácsolástól kezdve az ipari alkalmazásig hatékony segítenek a munkában. A kompresszor berendezést régebben csak gázsűrítő néven emlegették, de napjainkban a kompresszorok jóval több típusban állnak rendelkezésünkre.

A kompresszor kiválasztása során az ár mellett arra is érdemes figyelni, hogy milyen célra szeretnénk majd használni a berendezést. Az árakat természetesen a gép teljesítménye és márkája is befolyásolja. Jelen felsorolásunkban típus szerint megkülönböztetünk dugattyús és csavarkompresszorokat.

A csavarkompresszorok esetén szakemberek az 5,5-10 lóerős változatokat is ajánlják, akár kisebb üzemek számára is. Ha ipari körülmények között szeretnénk használni egy ilyen típusú kompresszort, akkor az energiatakarékossági szempontok nem elhanyagolhatók. A csavarkompresszorok 10-20 lóerős változatai már magasabb teljesítménykategóriába tartoznak, az ilyen típusú berendezés nagyobb üzemek számára előnyös választás. A csavarkompresszorok nélkülözhetetlenek a hűtő – és faiparban, de bizonyos építkezési – vagy felújítási munkálatok során is hasznukat tudjuk venni.

A dugattyús kompresszorok körülbelül 1-3 lóerővel működő ékszíjhajtású berendezések, amelyek alkalmasak barkácsolási célokra, otthoni felhasználásra. Ha csak saját munkánk megkönnyítésére szeretnénk alkalmazni, elég, ha úgynevezett száraz típust vásárolunk, ezek a berendezések kedvező áron elérhetők, és mivel nincsenek folyamatos használatban, a kenésmentes, egyszerűbb felépítésű berendezés is megfelelő lesz számunkra. A kozmetikaipar, vagy a fogászat terén is használnak dugattyús kompresszorokat, ebben az esetben a legfontosabb követelmények a minőség és a csendes üzemelés. Ha ilyen területre keressük az ideális berendezést, a magas minőségű levegő biztosítása elengedhetetlen tulajdonság.

Ha kompresszort szeretne vásárolni a Defém Kompresszor-Technika Kft. segít kiválasztani az ideális berendezést! Széles kompresszor választékkal várjuk kedves vásárlóinkat! További információkért keresse fel honlapunkat a www.kompresszor-technika.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-20-519-1541-es számon vagy írjon e-mailt az info@kompresszor-technika.hu címre!