Ezeket gondolja végig, mielőtt kontaktlencsét vásárol!

2017 jún 29. | Életmód

Szemüvegről áttérni kontaktlencsére nagy döntést jelent. Manapság olyan sokféle típus közül választhatunk, hogy érdemes feltennünk magunknak pár kérdést, mielőtt megvásároljuk első kontaktlencsénket. Természetesen elsősorban optikussal érdemes egyeztetnünk a vásárlásáról, de vannak olyan kérdések, amelyekre csak mi tudhatjuk a választ.

Először is azt kell eldöntenünk, hogy milyen gyakran szeretnénk viselni a kontaktlencsét. Nem mindegy ugyanis, hogy csak különleges alkalmakra, hetente egyszer, vagy minden nap lesz rá szükségünk. Léteznek napi-, heti-, és havi kontaktlencsék is, így érdemes az alapján választanunk, hogy milyen gyakorisággal szeretnénk viselni. Azt sem árt előre végiggondolnunk, hogy hajlandóak vagyunk-e kellő időt és energiát fordítani a kontaktlencse tisztítására. A havi lencsék ugyanis rendszeres és alapos tisztítást igényelnek, a baktériumok elkerülése végett. Azonban ha nincs kedvünk ezzel vesződni, választhatjuk a napi kontaktlencséket is, amelyek nem igényelnek karbantartást.

Ma már arra is van lehetőségünk, hogy olyan kontaktlencsét vásároljunk, amelyben aludni is lehet, ezzel a típussal éjjel-nappal élvezhetjük az éleslátás örömét. Ha a kontaktlencsét a külsőnk megújítására is szeretnénk használni, akkor akár választhatunk a különböző színezett lencsék közül is, melyekkel megváltoztathatjuk a szemünk színét. Végezetül ne feledjük, hogy a kontaktlencse viselése összességében többe kerül, mint a szemüveg, így érdemes végiggondolnunk, hogy megéri-e a költségeket, ám szerencsére a kontaktlencsék sem túl magas árfekvésűek.

Kontaktlencsét vagy szemüveget vásárolna? Forduljon hozzánk bizalommal, és megtaláljuk az optimális megoldást Önnek! További információkért látogasson el honlapunkra, a www.optikshop.hu webcímre, és tekintse meg termékeink széles választékát! Kérdés esetén bátran vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-20-808-7887-es telefonszámon, illetve az info@optikshop.hu e-mail címen, készséggel állunk rendelkezésére!