A spiráltömítések felhasználásáról bővebben

2017 jún 27. | Technológia

A különböző tömítéseket szinte minden gépezetben használjuk, ahol anyagátvitel zajlik egyik térből a másikba, példának okáért akár a hűtőszekrényekben, autókban, pumpákban, de a légkondicionálók és a kávéfőzők is tartalmaznak ilyen elemeket. Ebből is látszik, hogy gyakorlatilag elengedhetetlen részei életünknek. Ezen felül találhatunk speciális tömítés fajtákat is, mint például a különböző ipari gépeknél használatos darabok, vagy épp a spiráltömítések! Utóbbiakat speciális tulajdonságaik teszik nélkülözhetetlenné az iparban, és a különböző szerkezetekben.

A spiráltömítéseket olyan közegbe tervezték, ahol állandó a nagy hőingadozás, hiszen a grafit alapanyagú darabok képesek akár 550 Celsius fokot is elviselni, és ilyen körülmények között is betölteni a funkciójukat, és ugyan ez igaz a szinte kifejezetten hideg közegre is. A spiráltömítések együtt tágulnak, vagy épp mennek össze azokkal az elemekkel, melyekben használják ezeket, így például az autókban vagy más, szélsőséges közeget teremtő gépekben hasznosak igazán. Mindez a „spirálos” felépítésüknek köszönhető, és jó hőtágulási tulajdonságaiknak. Ugyanakkor nem csak a hőt, hanem a nyomást is remekül bírják, több száz Bar értékig, ami előnyös lehet a különböző sűrített gázok szállítását vagy épp tárolását végző rendszerekben. Persze, ha spiráltömítésekre van szükségünk, érdemes olyan helyről beszereznünk azokat, ahonnan garantáltan minőségi termékeket kapunk, hiszen csak így lehetünk benne biztosak, hogy tömítéseink megfelelően végzik el a feladatukat!

Ha szeretne minőségi spiráltömítéseket vásárolni gépeihez, vagy bármilyen szerkezethez, különböző méretben és kialakításokban, akkor cégünk termékeinél keresve sem találhatna jobbat! Tekintse meg kínálatunkat honlapunkon, a www.tothtomites.hu –n, és válassza ki az Önnek megfelelő darabokat! Kérdéseivel forduljon hozzánk elérhetőségeinken, a 06-1/382-7900 telefonszámon, valamint a tomites@itbkft.hu e-mail címen!