Tudnivalók a szauna építésről – Éljen a lehetőséggel otthonában is!

2017 jún 26. | Életmód

A szauna egészségünk szinten tartásának egyik ideális eszköze. Amit szaunaként ismerünk, az valójában a finn szauna, melynek megfelelői a különböző izzasztófürdők. Ahhoz, hogy otthonunkban is élvezhessük a szauna adta jótékony hatásokat, mindenképp tisztába kell lennünk beépítés technikájával, irányelveivel.

A szauna építés első lépése az erre legalkalmasabb hely kiválasztása, majd berendezése. A szauna beltéri helyének kiválasztásakor figyeljünk arra, hogy olyan tér álljon rendelkezésünkre, amely biztosítja számunkra a megfelelő relaxációt és nem utolsó sorban az aktív pihenést! A hűlési szakasz biztosításához olyan hellyel is számolnunk kell, amelyben lehetőségünk van a hideg szünetek beiktatására, ezért székekkel és asztalokkal is számoljunk a berendezés során!

Mindenképp készítsünk méretarányos vázlatot a szaunáról, annak érdekében, hogy később elkerülhessük a kellemetlen szituációkat, ugyanis a beépítésre szánt helyiség belmagasságának legalább 2 méternek kell lennie, erre a kályha fölötti távolság betartása miatt van szükség, ha ennél kisebb a belmagasság sajnos más helyiséget kell keressünk a szauna építéséhez. Ha mégis rendelkezik az adott helyiség ezzel a magassággal, a tervezethez tüntessük fel az ajtó, a kályha és a szellőzőnyílások pontos helyét!

A tervezési munkák után a következő lépés a megfelelő anyagok beszerzése. Ne essünk bele abba a hibába, hogy az alapanyag minőségét befolyásolja az ára, ugyanis egy jól beépített szauna hosszú éveken át szolgálhatja egészségünket, kényelmünket! Fontos, hogy nem minden lambéria alkalmas a szauna megépítéséhez, mert a normál lambéria horonymélysége általában kisebb, mint a gyári anyagoké, ezért a lécek a beépítés után a száradás miatt szétnyílnak, ezt elkerülhetjük gyantaszegény és alaposan kiszárított lambériával! Persze, ha megfelelő céget bízunk meg a feladattal, akkor az ilyen tényezők miatt nem kell aggódnunk!

Ha otthonában Ön is szeretné élvezni a szauna jótékony hatását, válassza a Select Kft. szauna építési szolgáltatását! További információkért keresse fel honlapunkat a www.selectkft.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-20-804-4490-es számon, vagy írjon e-mailt az info@selectkft.hu címre!