Ismerkedjen meg a tolóablak előnyeivel!

2017 máj 29. | Lakberendezés

Az ideális ablak kiválasztásakor nemcsak a tulajdonságokat kell szemügyre venni, hanem otthonunk azon pontjait is, ahová tervezzük a nyílászáró beépítését. Sokszor gondot jelent, hogy nem tudjuk helyesen átszellőztetni a lakást, mert az ablakszárnyaknak nincs elegendő helyük a teljes kinyitáshoz. A tolóablakok legfőbb előnye ezt a problémát küszöböli ki.

A tolóablakok amerikai filmekből lehetnek számunkra ismerősek, nem hiába, ugyanis ott szinte minden házban megtalálható ez a típusú nyílászáró, ezért amerikai ablakként is szokták emlegetni. A nyílászáró használatához nincs szükség plusz térre, az ablakszárnyak mozgását egy tok biztosítja, amiben a paneleket függőleges, vagy vízszintes irányba lehet mozgatni, így szabadon választhatjuk meg a beáramló friss levegő mennyiségét.

A tolóablak esetében egy huzat sem probléma, ugyanis az erős szélhatásnak nincs mit becsapni, mert az ablakszárnyak a tokba vannak rögzítve, nincsenek szabadon, mint egy hagyományos ablak esetében. A tolóablak kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik a vasalatmentes profilnak köszönhetően. A mozgó szárny kivehető a tokból és beépített vízelvezető rendszer biztosítja a csapadék távozását az ablakból. A tolóablakokat a szárnymozgás iránya alapján különböztetjük meg. Az egyik típus az emelőpaneles ablak, amelynek szárnyai függőlegesen mozognak, ezen belül pedig még létezik két nyílászáró típus, az emelő-, és két emelőpaneles változat. Utóbbi esetében mindkét szárny mozgatható. Az emelőpaneles ablak felső szárnya rögzített, az alsó pedig mozgatható. A vízszintes mozgású tolóablakokat olyan helyekhez ajánljuk, ahol az adott szélesség nagyobb a magasságnál.

Tolóablakaink árai pénztárcakímélő megoldást kínálnak, legyen szó üzlethelyiségről, vagy lakásról.  Ne keresse tovább az ideális nyílászárót, mert megtalálta! A terméket a Certainteed Kft. kínálatában megtalálja, további információkért keresse fel honlapunkat a www.toloablak.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-34-588-087-es számon, vagy írjon e-mailt az info@toloablak.hu címre!