Ezért fontos a kerékpáros fejvédő használata

2017 máj 26. | Sport

A tavasz beköszöntével egyre többen váltanak kerékpárra a kényelmetlen tömegközlekedés és a környezetszennyező autóvezetés helyett. Azonban biciklisként érdemes betartanunk pár szabályt a saját, és a környezetünk biztonsága érdekében. A kerékpáros fejvédő nem csak a versenyzőknek fontos, a városi közlekedés során is ajánlott a hordása.

Akármennyire is imádjuk a biciklizést, tisztában kell lennünk a veszélyeivel. Ez az egyszerű fémszerkezet nem véd meg minket a balesetektől, és ha nem tudunk kerékpárúton menni, akkor kénytelenek vagyunk a jóval veszélyesebb gépjárművekkel együtt közlekedni. Egy baleset bekövetkeztével élet-halál kérdésben dönthet a kerékpáros fejvédő, így nem érdemes ezen a kiegészítőn spórolni. A kerékpáros fejvédő még nem biztosíték arra, hogy nem sérülünk meg egy baleset során, de a baleseti statisztikák egyértelműen mutatják, hogy a kerékpáros fejvédőt viselők sokkal nagyobb eséllyel ússzák meg a balesetet maradandó fejsérülés nélkül.

A gyermekeknek való példamutatás szempontjából is fontos a kerékpáros fejvédő viselése, akik számára fontos a felnőttek példája. Ha azt látják, hogy a nagyok is viselik a kerékpáros fejvédőt, ők sem fogják cikinek vagy feleslegesnek érezni. A kerékpáros fejvédő ráadásul az időjárási viszontagságoktól is véd, hasznos eső és erős napsütés esetén is. Ködös vagy sötét időben pedig a láthatóság miatt hasznos, ugyanis ha élénk színű kerékpáros fejvédőt választunk, biztosak lehetünk benne, hogy az úton közlekedő gépjárművek kellő távolságból észre fognak venni minket.

Fejvédőt vagy egyéb kerékpáros kiegészítőt vásárolna? A Bringa Butikban garantáltan megtalálja, amit keres! További információért látogasson el honlapunkra, a www.bringabutik.hu webcímre, és tekintse meg webáruházunk széles választékát! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-1/614-0814-es telefonszámon, illetve az info@bringabutik.hu e-mail címen!