Általánosan az élő állatok szállításáról

2017 máj 25. | Életmód

Minden állattartó szembesült már azzal a kellemetlen pillanattal, amikor kutyáját vagy macskáját el kellett vinnie valahova, ez lehet akár az állatorvos, akár a rokonokhoz pár napra. Állata válogatja, hogy hogyan viselik ezt kedvenceink, de általánosan elmondható, hogy nem mindig egyszerű feladat ennek a kivitelezése. Vannak kutyák, melyek az autóban ülve félelmükben nem tudnak magukkal mit csinálni, és kárt tehetnek magukban és az autóban is. A macskák esetében ez még sarkalatosabb, hiszen míg a kutyák leginkább emberekhez, illetve azok jelenlétéhez kötődnek, addig a macskák általában az általuk ismert helyeket szokták meg, bármelyik esetről is legyen szó, érdemes pár dologra odafigyelnünk, hogy az utazás zökkenőmentes legyen.

Ha ezt a feladatot a lehető legegyszerűbben szeretnénk megoldani, akkor egy profi kisállat szállítással foglalkozó cég segítségével járunk a legjobban. A kutyák esetében a gazda jelenléte, illetve szimpátiája a szállítást végzőkkel nagyon fontos, hiszen a kutya így némileg biztonságosabban érzi majd magát az utazás során, és fontos, hogy véletlenül se érezzen problémát, ami persze a kisállat szállítást végző cégen is nagyban múlik. A macskák esetében ez egy kicsit komplikáltabb, hiszen ők, mint ezt fentebb is írtuk, inkább a körülöttük lévő helyeket szokták meg. Ha a hordozóba, melyben szállításra kerül rakunk pár dolgot, amiknek „otthon illata” van, azzal sokat segíthetünk a helyzeten. Ezek lehetnek egyszerű rongyok, de akár az egyik tipikus ruhadarabunk is, lényeg, hogy garantáltan megismerje annak a valaminek a szagát. Végül, de nem utolsó sorban a kisállat szállítást végző cég helyes megválasztásán is nagyon sok múlik, csak olyan céget kérjünk fel a feladatra, akik minden kétséget kizáróan profik az ilyen munkákban. Van is egy tippünk!

Ha szeretné profi szakemberekre bízni a kisállat szállítást, akkor a legjobb helyen jár, hiszen cégünkben garantáltan nem fog csalódni! Látogasson el honlapunkra, a www.tetemszallitasbudapesten.com –ra! Kérdéseivel bátran forduljon hozzánk a +36 30 311 77 88 telefonszámon, vagy a honlapunk kapcsolat menüpontja alatt található üzenetküldő segítségével!