Miért fontos a megfelelő védőfelszerelés sportolás közben?

2017 máj 24. | Szórakozás

Vannak olyan sportágak, az esetek döntő többségében extrém sportok, melyekben fokozott veszélye van a különböző sérüléseknek és baleseteknek. Persze minden sportágban létező jelenség ez, de egyesekben, mint például a hegyi kerékpározás, gördeszkázás, görkorcsolyázás, és az egyéb hasonló tevékenységek kifejezetten javallott, egyes helyeken kötelező a védőfelszerelések viselése. Ennek megalapozott oka van, hiszen az extrém sportok esetében sokszor elég egy rossz mozdulat és nagyon nagy sérüléseket szerezhetünk, ez ellen pedig a legjobb módszer a megelőzés. De pontosan milyen sporthoz milyen védőfelszerelés javallott, és mi ezeknek a szerepe?

A fejvédelem ugyebár alapvető, ha olyan sportot végzünk, ahol könnyen eleshetünk, hiszen a fejsérüléseknek nagyon komoly következményei lehetnek, viszont az egyéb testtájaink óvására is érdemes komoly figyelmet fektetnünk. Esés közben a fejünk után általában a térdünk, kezünk és a könyökünk sérül a legnagyobb valószínűséggel. Hiszen amint az agyunk kapcsol, hogy el fogunk esni, azonnal reflexszerűen olyan pozíciót próbálunk meg felvenni, mely során általában az imént említett testrészekkel igyekszünk tompítani az érkezést. Ezért érdemes olyan védőfelszereléseket beszereznünk, melyek védik ezeket a testtájakat, nem akadályoznak minket a mozgásban, és megjelenésük miatt sem kell kellemetlenül éreznünk magunkat, ha közösségben szeretnénk végezni az általunk preferált sportot. Testi egészségünk mindennél fontosabb sportolás során is, ezért mindig viseljünk védőfelszerelést, amikor ez indokolt!

Ha szeretne valóban hasznos, kényelmes és nem utolsó sorban kedvező árfekvésű védőfelszereléseket vásárolni a legkülönfélébb sportágakhoz, akkor a legjobb helyen jár! Látogasson el honlapunkra, a www.sportvilag.addel.hu –ra, és tekintse meg termékeinket! Ha kérdései merültek fel termékeinkkel vagy szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor keressen fel minket a sportvilag@sportvilag.com e-mail címen, illetve a 06-70/415-5164 telefonszámon!