A tetoválások társadalmi elfogadottságáról bővebben

2017 máj 24. | Életmód

A tetoválások megítélése hatalmas változáson ment át az elmúlt évszázadban, és persze a világ különböző tájain ez másképp nézett ki, hazánkban is volt ennek egy folyamata, ami szerencsére ma már annyira nem érezhető. Az első világháború előtt számos különböző kultúra keveredett határainkon belül, de ami még fontosabb a kérdést illetően: rendelkeztünk tengerrel! A tengerészek ekkor már évszázadok óta készítettek tetoválásokat, melyek egy sajátos motívum rendszeren alapultak, persze ez alól a Monarchia zászlaja alatt szolgáló tengerészek sem jelentettek kivételt. Remek, és kifejezetten híres példa erre Horthy Miklós ellentengernagy, és későbbi kormányzó. De nem csak a tengerészek ápolták ezt a kultúrát, hanem a börtönökben raboskodók is.

Az első világháború után a tengerészet megszűnésével egy nagyon szűk társadalmi rétegre, és természetesen a börtönök rabjaira korlátozódott a tetoválások kedvelőinek köre, és ez szinte a rendszerváltásig így is maradt. Ekkortájt a tetoválás egyet jelentett a rossz társadalmi helyzettel, börtönviseltséggel. A kilencvenes években ez a fajta közvélekedés, ha nem is pillanatok alatt, de radikális fordulatot vett, hiszen egyre többen, egyre több társadalmi és szociális rétegből kezdtek el érdeklődni a tetoválások iránt, ez pedig hamar felülírta az addigi társadalmi normákat. Manapság már ha valaki tetoválással rendelkezik nem kell aggódnia mások véleményétől, és büszkén viselheti az általa választott mintát bárhol és bármikor. Ez pedig remek táptalajt adott a tetováló művészeknek!

Ha szeretné tetoválását egy minden tekintetben profi tetováló szalonra bízni, akkor a legjobb helyen jár! Látogasson el honlapunkra, a www.tattoosilver.hu –ra, és tekintse meg referenciáinkat! Ha kérdései merülnének fel a tetoválás készítéssel, és egyéb szolgáltatásainkkal kapcsolatban, akkor keressen fel minket a +36-20/497-51-71 telefonszámon, valamint a tattoosilver@gmail.com e-mail címen!