A négy évszakos gumik előnyei

2017 ápr 27. | Férfiaknak

Ismét időszerűvé vált a gumiabroncs téma, ami főként annak köszönhető, hogy elérkezett a tavasz, és a magasabb hőmérséklet beálltával ideje átváltani a téli kialakításokról a nyárira. Ez a folyamat azonban sokak számára megterhelő lehet, legfőképpen anyagilag. Pontosan ezért, gyakori a gépjármű tulajdonosok körében, hogy elkövetik azt a hibát, hogy nem az évszakhoz megfelelő kialakítást alkalmazzák. Ez mindkét esetben hátrányokkal járhat, és balesetveszélyes lehet.

Az évszakos gumiabroncsok ugyanis pontosan az adott időszak elvárásainak megfelelően lettek kialakítva. Míg a nyári verzió a melegebb hőmérsékleten garantál ideális tapadást, addig a téli a hűvösebb időben. Ha ellentétesen alkalmazzuk őket, a gépjármű haladása lelassulhat, irányíthatatlanná válik, és ezáltal az üzemanyag felhasználás is megnő.

Azok számára tehát, akik spórolni szeretnének, az optimális választást a négy évszakos gumik jelenthetik. Ennek köszönhetően ugyanis a tapadás mindig ideális lesz, és ezáltal a fogyasztás is optimális szinten tartható, így nem kell felesleges költségekkel számolni. A négy évszakos gumik ráadásul egész évben alkalmazhatóak, így a cseréjükkel sem kell évszakról-évszakra bajlódni. Azonban fontos tisztában lenni a ténnyel, hogy a négy évszakos gumik állandó igénybevételnek vannak kitéve, így kopásuk is megnő, tehát bizonyos időközönként szükségessé válik a cseréjük. Ez a használt gyakoriságától függően változhat, de általában pár évente kerül rá sor.

A biztonságos és megbízható közlekedés érdekében mindenképpen célszerű igazán jó minőségű négy évszakos gumit választani. Mi, a Mez&Mol Kft.-nél tisztában vagyunk vele, hogy mennyire fontos egy gumiabroncs minősége, így kínálatukban kizárólag megbízható márkák termékeit találják érdeklődőink! Ha Ön is színvonalas négy évszakos gumit keres, látogasson el a www.autogumiplaza.hu weboldalunkra, és tekintse meg aktuális ajánlatainkat! Amennyiben kérdése merülne fel termékeinkkel kapcsolatban, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken, telefonon a +36/30-959-0201-es számon, illetve e-mailben az info@autogumiplaza.hu címen!