A megbízható eredetiségvizsgáló cégek fontosságáról

2017 ápr 27. | Üzlet

Amennyiben gépjárművet szeretnénk eladni vagy vásárolni, eredetiségvizsgára van szükségünk. Az eredetvizsga mindig az új tulajdonos érdeke, hiszen ez hitelesíti a jármű származását, így biztosak lehetünk benne, hogy nem lopott autóról van szó. Nincs annál kellemetlenebb, amikor a drágán és legálisan megvásárolt gépjárművünkről egyszer csak kiderül, hogy valójában lopott áru. Bárkivel megtörténhet, így különösen fontos figyelmet fordítani a megfelelő eredetiségvizsgálattal foglalkozó cég kiválasztására. Eredetiségvizsgára nem csak személygépjárművek esetén van szükség, hanem motorkerékpárok, buszok, mezőgazdasági vontatók, tehergépkocsik és pótkocsik esetében is.

Az eredetiségvizsga már 1998 óta kötelező, és pozitív hatása egyértelműen látszik a statisztikai adatokban. Jelentősen csökkent a lopott áruk száma a kereskedelemben, így a vásárlók nyugodtabb szívvel bíznak a használt autók vásárlásában is. Ne feledjük, hogy a fel nem használt eredetiségvizsgának 60 nap az elévülési ideje, utána újat kell csináltatni, ha el akarjuk adni gépjárművünket. Nincs megszabva, hogy az eredetiségvizsga díját a vevőnek vagy az eladónak kell-e fizetni, ezért ezt a szerződéskötés során fontos tisztáznia a feleknek.

Ha már úgyis kötelező az eredetiségvizsga, érdemes jól megfontolnunk, hogy melyik eredetiségvizsgáló céghez visszük a gépjárművünket. Forduljunk olyan eredetiségvizsgáló céghez, amely megbízható, régóta foglalkozik eredetiségvizsgákkal és rugalmasan, rövid időn belül vállalja az eredetiségvizsgálatot.

Gyors és megbízható eredetvizsgához válasszon minket! Tudjon meg többet az eredetvizsgálat folyamatáról honlapunkon, a www.gokartfehervar.hu webcímen, és tekintse meg további szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-22-503-380-as és a +36-20-2-099-181-es telefonszámok valamelyikén!