Jön a szúnyogszezon – Védje meg otthonát már most rolós szúnyoghálóval!

2017 ápr 24. | Lakberendezés

Hamarosan beköszönt a nyár, minden percét, mozzanatát szeretnénk kiélvezni. Sajnos a jó idő velejárói a rovarok is. Ugyan a természetnek szüksége van rájuk, de az otthonunknak nem, főleg a szúnyogokra. Nem árt időben elkezdeni ellenük a védekezést, és még a szezon megkezdése előtt szúnyoghálót rakatni az ajtókra, ablakokra.

A szúnyogháló nem csak a rovarokat tartja távol, hanem így az apróbb pihéket, leveleket sem fújja be a szél lakásunkba. Manapság elterjedtebb lett a rolós szúnyogháló, mint korábbi, fix keretes típusa. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy sokkal könnyebb kezelni és eltávolítani a nyári szezon végén, mint a keretes típust. Könnyen felszerelhető – akár kívülről vagy belülről, olyan helyen is, ahol már létráról sem érnénk el az ablakot. Feszességét a tengelybe szerelt rugó folyamatos feszítésének köszönhetjük. Működtetése egyszerű. A rolós szúnyogháló záróprofilját megfogva függőlegesen lehúzzuk a szúnyoghálót és beakasztjuk a kampós fogadó profilba. A záróprofilból vékony zsinóron lelóg egy kis műanyag fogantyú, aminek segítségével könnyedén lehúzhatjuk a magasabban lévő záróprofilt is és vissza is engedhetjük. Szinte minden nyílászáró típusra felszerelhető, redőnnyel jól kombinálható, és utólag is rászerelhető a rolós szúnyogháló. Alkalmazható ajtókon is, ebben az esetben nem függőlegesen mozgatható, hanem vízszintes irányba. Mivel működtetése kissé nehézkes, ezért inkább a ritkábban használt ajtóknál alkalmazzuk, de még mindig tartósabb, mint egy sima, ajtóra függeszthető hálós függöny. Figyeljen arra, hogy rolós szúnyoghálóajtó záró profilját működtetés közben mindig fogja! Ha elengedi a hálót, a rugó visszacsapja, és ettől tönkre mehet a szerkezet, illetve kárt okozhat az ajtóban, ablakban.

Ha időtálló szúnyoghálóra van szüksége, és szereti az egyszerű megoldásokat, akkor keresse fel a Fény-Őr Kft.-t, hogy megfelelő védelmet biztosítsunk otthona számára! Tájékozódjon termékeinkről a www.parkanydiszkont.com honlapon! Kérdés, észrevétel esetén írjon e-mailt az info@redonydiszkont.hu címre, vagy hívjon a 06-20-366-6151-es telefonszámon!