A projektorokról szakszerűen

2017 márc 31. | Technológia

A mai világban nagy népszerűségnek örvendenek a különböző filmszínházak. A mozikban a filmeket a lehető legmagasabb minőségben élvezhetjük, mind a hanghatások, mind a képminőség tekintetében. Egy jól felszerelt moziban szinte teljesen beleélhetjük magunkat a filmbe. Sokan szeretnénk ezt az érzést hazavinni otthonunkba, de sajnos ezek a technikák, csak nagyon kevés embernek érhetők el lakhelyükön. Viszont a hasonló hatás eléréséért tehetünk speciális otthoni házimozi rendszerekkel a megfelelő hangzás érdekében. De hogyan érjük el a mozis képhatást? Egy esetleges kisebb tévé nem adja vissza azt az élvezetet, amit egy mozivászon nyújt, viszont nagyobb társaik nagyon költségesek lehetnek.

Egy projektor és a megfelelő vászon segítségével, akár otthoni is kialakíthatjuk a mozis képhatást! A projektorok egyfajta digitális vetítőeszközök, melyek a lejátszóra rácsatlakoztatva, a projektor lámpán keresztül az adott vászonra vetítik a képet. A projektorok fontos tulajdonsága a felbontás, amely vetítőnkként eltér. Különböző felbontású projektorokkal találkozhatunk:

  • SVGA (800×600 pixel)
  • XGA (1024×768 pixel)
  • 720p (1280×720 pixel)
  • 1080p (1920×1080 pixel)

Minél nagyobb felbontású projektort használunk, annál jobb képminőséget kapunk! További tulajdonsága a fényerő, amely azt határozza meg milyen felületre és milyen körülmények között vetíthetünk. A fényerőt lumenben mérjük és e szerint három típusuk létezik. Vannak a 1500 és 2500 lumen közöttiek, 2500 és 4000 lumen közöttiek és a 4000+ lumenesek, melyekkel a legnagyobb felületre vetíthetünk. A projektorok egyik legfontosabb része a projektor lámpa. A projektor lámpa felel a kép vetítéséért, így ezek idővel, a használattól függően, elhasználódnak és tönkremennek. A projektor lámpa nélkül a vetítő használhatatlanná válik. A projektor lámpa beszerzése nehéz és költséges feladat lehet, ezért ilyen téren próbáljon mindig projektorokra szakosodott boltokhoz fordulni, ahonnan könnyen, gyorsan és jó áron beszerezheti a szükséges alkatrészt!

Projektor lámpát keres? Forduljon bizalommal webáruházunkhoz! Nálunk projektor márkák nagy választéka között keresheti meg az Önnek megfelelőt! Látogasson el weboldalunkra a www.plb.hu címre vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-1-364-1939 telefonszám és info@avspecialista.hu e-mailcím egyikén!