A lapostetők szigetelése

2017 márc 30. | Életmód

Otthonunk megfelelő hőszigetelése, nagyban hozzájárulhat a komfortérzet növekedéséhez, valamint, ami talán a leglényegesebb, fűtésszámlánk nagymértékű csökkenéséhez. Az épületek megfelelő szigetelése manapság egyre inkább elterjedőben van, főleg az újonnan épített házaknál. A hőveszteség, az épületek különböző pontjain, más-más arányban figyelhető meg, így a tökéletes szigetelés érdekében fontos minden rész megfelelő hővédelme. Az ablakok és a falak után, a háztetőnél a legfontosabb a tökéletes szigetelés.

Különböző tetőszerkezetek esetén eltérhet az alkalmazott szigetelés anyag és módja. A leggyakoribb a csúcsos tetőforma, de panelházak és sok kertes ház esetében is megfigyelhető a lapostetős kialakítás. A lapostetők a hatvanas évek vége felé kezdtek elterjedni a költségek csökkentése miatt. Ezeket az épületeket vízszintesen zárják le, ezzel megspórolva a szokványos tetőszerkezetek kialakításával járó költségeket. A lapostetők szigetelése eltér a megszokott fa szerkezetes tetők szigetelésétől, hiszen a vízszintes terep miatt más anyagok is felhasználhatók, valamint nem csak a hideg vagy meleg ellen kell védeniük, de csapadékos időben a tetőn jobban felhalmozódott állóvizektől is. Az előzők elleni megfelelő védelemhez minőségi lapostető szigetelés szükséges. Lapostetők szigetelésénél manapság a legelterjedtebb a bitumenes szigetelő lemezek használata. A bitumenes szigetelés nagy előnye, hogy a hőszigetelés mellett nagyfokú vízszigetelést is nyújt, ami ennél a tető fajtánál elengedhetetlen. Ezen szigetelőanyagok esetében egyes gyártók különböző műanyagok hozzáadásával változtatják az alapbitumen tulajdonságait a szélesebb körű használhatóság érdekében. A bitumenes szigetelés mellett a monolit könnyűbeton és habcement, a polisztirolhab, valamint a kőzetgyapot hőszigetelés is jó választás lehet lapostetők szigetelése esetében, mert lépésállóságuk is magas fokú.

A lapostetők megfelelő szigetelése nem csak a téli hideg vagy a nyári meleg elleni védelemben játszik nagy szerepet, de vízállóságuk is elengedhetetlen! Tetőszigetelés esetén mindig forduljon szakemberhez! Válasszon minket a jó munka érdekében! Huszonöt éves tapasztalatunk tetőszigetelés terén garantálja Önnek a minőségi munkát! További információkért látogasson el honlapunkra a www.minosegitetoszigeteles.hu címre! Esetleges kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a 06 1 295 5179 telefonszámon vagy az aquaszig@gmail.com e-mail címen!