A fiatalkori tetoválásokról

2017 márc 29. | Férfiaknak

A tetoválások ma már hozzá tartoznak a mindennapi élethez, a médiában is sokszor találkozhatunk ezzel a témával, ezáltal egyre elterjedtebb lesz, és sokan elgondolkoznak egy minta készíttetésén.  A mai világban már teljesen más szerep jut a tetoválásoknak, mint első megjelenésükkor. A régi kultúrákban törzsi díszítésként voltak jelen, valamint társadalmi jelentőségük is volt, társadalmi hovatartozást, rangot jeleztek. Manapság már csak leginkább esztétikai célokat szolgálnak. Sokan valamilyen jelentést fűznek a testükön megjelenő mintákhoz, míg mások csak divatból csináltatnak tetoválást.

Egy tetoválás örök életre szól, amennyiben nem fordulunk valamilyen eltávolítási módszerhez, így érdemes mindig jól átgondolni a választott mintát! Bizonyos feltételeknek eleget kell tennünk, ha tetoválást szeretnénk, például szervezeti problémák, vérzékenység, szív rendellenességek és életkori szabályozások. A legtöbb tetováló szalonban szülői engedélyt kérnek tizennyolc éves kor alatti személyektől, de egyes helyeken egyáltalán nem vállalják kiskorúak tetoválást. Ennek többféle oka is lehet. Talán a legfontosabb a törvényi megkötések, hiszen tizennyolc év alatt csak a szülők dönthetnek némely ügyeket érintő kérdésekben, például a tetoválásnál, piercingeknél vagy hasonló eseteknél. Továbbá a fiatalkori ítélőképesség. Tizenévesen jónak tűnhetnek egyes ábrák, formák, de felnőtt fejjel, sokszor ráébredhetünk, hogy rossz döntést hoztunk. Valamint nem elhanyagolható szempont a növekedés se. Fiatalon testünk sokat fejlődik és növekszik. A bőr nyúlásával egy tetoválás rossz irányba is elváltozhat, eldeformálódhat, így érdemes megvárni azt a kort, mikor testi adottságaink már nem változnak tovább.

Amennyiben rendelkezik szülői engedéllyel és szeretne egy szép tetoválást, amire idősebb korban is megelégedéssel tekint, akkor forduljon tetováló szalonunk munkatársaihoz! Nálunk biztosra mehet, hogy a végeredmény minden igényt kielégít! Látogasson el szalonunk honlapjára a www.tattooszeged.hu címre tetoválásokkal kapcsolatos további információkért! Időpontegyeztetéssel vagy egyéb kérdésekkel kapcsolatban keressen minket a +36-30/858-64-66 telefonszámon vagy a tattooszeged@gmail.com e-mail címen!