Váltson új akkumulátorra

2017 márc 28. | Technológia

Az akkumulátorok több fajtája is létezik használta szempontjából. A gépjárműveknél használt akkumulátorokat indító akkumulátornak nevezzük. Ez felel a jármű egyéb alkatrészeinek indulásaiért, főként a motor indulásáért. A kocsi egész elektronikája is a megfelelő akkumulátoron múlik. Egy régi elhasználódott vagy csak simán lemerült akkumulátor esetén kocsink nem fog elindulni és ez akár kellemetlen késéshez is vezethet.

A régi akkumulátorok manapság már sok bosszankodást okozhatnak tulajdonosaiknak. Az akkumulátorok rendszeres karbantartást igényelnek, ennek elhanyagolásával élettartalmuk csökken. Az akkumulátorok is több részből állnak és ezek külön elhasználódása is vezethet az akkumulátor meghibásodásához. Ha folyadékszintjük nem éri el a megfelelőt, az akkumulátor sarui meglazulnak vagy korrodálódnak, akkor az akkumulátor töltése nem lesz a megfelelő, így idő előtt lemerül. A megfelelő karbantartás, az állandó töltöttség növelhetik az akkumulátor élettartalmát, de nagy általánosságban nem mindenki foglalkozik az akkumulátor havi ellenőrzésével.

A régebbi, elhasználódott akkumulátorokra más egyéb tényező is hatással lehet. Az egyik ilyen az időjárási körülmények, a különböző évszakok hőmérséklete. A téli hideg a rosszul feltöltött akkumulátorokat tovább károsíthatja. Ha nem ellenőrizzük megfelelően, megeshet, hogy a hideg időjárás miatt hirtelen nem tudjuk járművünket elindítani, hiszen a gyújtásért felelős akkumulátor nem éri el a megfelelő töltöttségi szintet. Ezen felül a régebbi akkumulátorok rosszabbul tűrik a modern autók motorterében megnövekedett hőmérsékletet. Az akkumulátor,ezen tényezőket figyelembe véve az egyik olyan alkotórészei autónknak, ahol az olcsón beszerezhető akkumulátorok csak további kiadásokhoz vezethetnek, hiszen gyakran kell cserélni, feltölteni, ellenőriztetni őket.

Ha nem szeretne kellemetlen helyzeteket, téli hidegben leállást, folyamatos ellenőrzést és töltést, akkor forduljon hozzánk! Nálunk minőségi és megfelelő akkumulátorokat vásárolhat autójába! Velünk elkerülheti az esetleges korai meghibásodásokat! Érdeklődjön honlapunkon, a www.csorba-akku.hu címen vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a +36/1/379-3142 telefonszámon!